Default style- Alternative style

Meglepi: Mangoo - Neverland (2012)

Mangoo : Neverland

mangoo-neverland-cover.jpg

 

És megérkezett végre a 2012-es Mangoo, amit már rohadtul várt mindenki!

Ismét itt van ez a baszottnagy énekhang, amit még mindig Buzz Osborne, Melvins vokalista orgánumához tudnék leginkább hasonlítani. Ezzel együtt a zene most még meredekebb módon olvaszt magába különböző stíluselemeket. Néhol a tépázott vénájú grunge lelki mélységeiben vándorol, vagy éppen indusztriális töltettel és nagyzenekari kisérettel ("Deathmint") baszarint fejbe, ugyanakkor ennél meglepőbb dolgokkal is szolgálhat a gyanútlanok számára. A boogie rockos, rockabillys "Diamond In the Rough"-hoz fogható, -műfaji korlátokat leszaró- kisérletet ebben a zenei közegben pl. soha nem hallottam még(harsány trombita szólók...stb.), de említhetném még a lounge-osan tinglitanglizó-, elektronikus hatású "Interlude" című szerzeményt is. Iszonyat változatos, szórakoztató repertoárt állítottak össze ezúttal, a mozgékonyabb darabok között pl. az érdekesen pattogó You, Robot rögtön mosolyt csal az ember arcára, de a 11-ik, "Hooks" sem egy egyszerű szám. A szaxofonnal kisért-, sejtelmes bárhangulatot az állat módon kifakadó keménységgel váltakoztatják, különböző űr-kütyük társaságában, ráadásul az egészre egy hatalmas szintiszólóval teszik fel a koronát.

Mit is mondhatnék még erről a példátlanul változatos albumról? Műfaji korlátokat feszegető modern stoner rock, ami egy percre sem hagy unatkozni. Ez pedig nem pusztán a hihetetlen hangszeres kellékeknek, vagy a súlyos basszusnak köszönhető, hanem az energiának és a szenvedélynek is, ami ezt a csapatot megkülönbözteti hasonló műfajban utazó kortársaiktól.

Nálam az év lemeze eddig!


Tracklist:
1. Intro
2. Neverland
3. Deathmint
4. Diamond in the rough
5. You
6. Lose yourself
7. Interlude
8. You, Robot
9. Moom
10. Painted Black
11. Hooks
12. Home
13. Datzun

 

Get Stoned!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr344364334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása