Default style- Alternative style

Két légy egy csapásra, avagy Diomede Fuzzdirt és Ozone Mama koncert egy este két helyszínen

Múlt szombaton ismét mindenhol ott lévőségemről tettem bizonyságot, ugyanis két bulit is beterveztem, ami felettébb érdekelt: az Ozone Mama/More Drive a Backstage Pubban, vmint a Diomede Fuzzdirt/Burning Full Throttle a Filterben. No de haladjunk szépen sorjában!

Először a Filter felé vettem az irányt, mivel láttam, h. pontban 20h-kor lesz ott kezdés, a Backstage-ben meg később, gondoltam, egye fene, akkor leugrom megnézni a Diomede Fuzzdirtöt, aztán ráérek Ózon Mamázni. Iklódi Tamásékra ugyanis az előzetes belehallgatás alapján igen kíváncsi lettem. Már a "Seven Miles High" EP arról tanúskodik, h. ez a fiatal nyíregyházi trió bizony tud vmit! Eddig csak hazai pályán nyomultak élőben, ezzel a fellépéssel debütáltak a fővárosban. A koncert a kiírt időponthoz képest kb. 1 órás csúszással kezdődött, a Diomede előadta gyk. a teljes eddigi repertoárját, az EP egész anyaga megidézésre került. A hatás kedvéért még a füstgépet is beindították! :) Aki még nem ismerné őket, annak kb. egy laza, jammelős retrós/bluesos hangulatokban bővelkedő stoner rockként tudnám jellemezni, amit Tamásék csinálnak, némi Atomic Bitchwax/Clutch/Hendrix beütéssel. Zsír profin tolták, hozták koncerten is az igen magas színvonalat. Saját számaikon kívül két feldolgozás hangzott még el: egy Hendrix/Cream medley, plusz egy Ten Years After ("Good Morning Little Schoolgirl" - ennek alapriffje simán elmenne Fu Manchu-nak is akár!) - felettébb meg is lepődtem, h.  a srácok ilyen ősrégi muzsikákhoz nyúltak: az ugyanis nem mindennapi dolog, h. egy szemtelenül fiatal csapat mondjuk Ten Years Aftert játsszon. Emiatt mindenképp plusz pont jár és jó lenne, ha minél többen követnék eme példát! Ja és a trióra már Franciaországban is felfigyeltek: egy ottani blog is írt bemutatkozó anyagukról, ami egy lépés afelé, h. a nyugat-európai stoner undergroundot is maguk mellé állítsák! Szívből remélem, h. sikerül nekik!

Aki lemaradt a Diomede Fuzzdirt fellépéséről, annak azért, aki ott volt, annak meg azért itt egy videó:

https://www.youtube.com/watch?v=Q9Psyjj5Viw

A Burning Full Throttle-t sajnos nem tudtam megvárni, így Molnár Feriéktől ezúton is sűrűn elnézést! A Black Crowes nótáról elnevezett csapatra mindenképp át akartam érni (titkon abban reménykedtem, h. még a More Drive-ból is sikerülhet vmennyit elcsípni), Gábor Andrisékat már rég láttam élőben (szánom-bánom, de az év végi szülinapi bulijukra se sikerült eljutnom, mert pont ütközött vmivel, amire már hivatalos voltam), itt volt hát az ideje! S nem is kellett most sem csalódnom: első osztályú koncertzenekar ők, tudják, mi a rock 'n' roll! A More Drive-ot sajnos sikerült lecsúsznom, mire odaértem a Backstage Pubba (a helyet már ismertem néhány évvel ezelőttről, akkor még Moszkvics Club volt a neve), már lement a műsoruk, pedig Pallagi Attiláékra kíváncsi lettem volna, hogyan tolják a Thin Lizzy klasszikusokat. :( Majd legközelebb.

Ozone-ék úgy kb. 23h magasságában (vagy vmivel azután, már nem is tudom pontosan :)) csaptak bele a lecsóba, kezdésnek egyből az "I Really Care" c. slágerrel robbantak be. A lendület nem hagyott ezután sem alább, roppant intenzív iramot diktáltak az első félidőben, tetszett is, h. nincs üresjárat, hanem a legkeményebb számaikkal indítják be a rakétát. :) Tiszai Vivi, a csapat elbűvölő dobosa egy tapsot mímelő műanyag szerkentyűt is bevetett a hatás kedvéért, ez végül a közönségben kötött ki, míg ripityára nem tört. :) Pár újabb nóta is terítékre került, ebből az egyiket játsszák már egy ideje fellépéseken, vérbeli Ozone Mama féle rakenroll (https://www.youtube.com/watch?v=i1vqsWc-vxM), vmint elhangzott egy teljesen vadiúj szerzemény, amely lassú pszichedelikus kezdésével elsőre túl elszálltnak tűnt koncertre, de amikor felerősödött, egy akkora dinamikus arénarock bontakozott ki belőle, h. ihaj! Érdemes lesz tehát várni a kettes lemezt, mert azt hiszem, lesznek rajta meglepetések! Érdemes megjegyezni, h. a koncerten volt cigiszünet is Székely Marci kérdése nyomán, rajongói nyomásra. :) Így a koncert második félidejére pihenhettünk kicsit - mondjuk én nem dohányzom. A koncert záróakkordjaként a "Red Hot Lovin'"-t kaptuk meg. Néhány nótát még hiányoltam a debütáló "High Octane Fuel Baby" lemezről (ilyen pl. a Velvet Revolvert, RHCP-t és Thundert egyaránt megidéző kőkemény "Buried In My Head" v. a Deep Purple/Kula Shaker ízeket hordozó full retro-rock "Out Of My Way"), na de minden nem férhet bele. Összességében remek családias hangulatú konci volt, érdemes volt átnéznem rá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr663571480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lebenyi1 2012.01.31. 15:08:57

Zsírprofi ismertető. Akkor megvan, miért nem láttalak a Burning Full Throttle-n. Egyébként már akkor is rájöttem, hogy a másik bulira mentél át.
süti beállítások módosítása