Default style- Alternative style

A szajhák visszatértek!

Whores Of Tijuana : Psycholongevity (2010)

 

 

Nem tudom hányan emlékeztek még arra,hogy tavaly a Motherroadon ajánlottam nektek ennek az együttesnek a 2005-ös lemezét,ami szerintem kifejezetten faszára sikerült.Az új lemez is Scott Reeder produceri felügyelete alatt készült és  legnagyobb örömömre az előző lemezen jól bevált dolgokat alkalmazzák itt is.Gyakori tempóváltogatást,játékosságot,dzsi-dzsi-dzsi riffelgetést,változatosságot és érdekes megoldásokat.


Az első szám eléggé átlagosan indít,legalábbis a banda előző lemezéhez képest másra számítottam.Ettől függetlenül azért vannak élvezetes pillanatai,többek között nagyon fasza basszustémák váltakoznak benne.A szám végén érdemes feltekerni a hangerőt,mert a következő szám("Toecut") egy kibaszottjó,vadulós/pörgős hardcore-punk szerzemény.Úgy látszik tényleg van valamiféle  párhuzam a W.O.T. és az Orange Goblin között és ez nem csak a vokálra vonatkozik.Biztosan sokan vágjátok,hogy a legtöbb Orange Goblin lemezen is van egy-egy igazi hardcore agybaszás.A harmadik,"Ultimo Hombre" is eléggé hardcore ízű,csak éppen középtempós tálalású.A csürhevokálos refrén és az állat riffek itt is hatalmasat csapnak.Ilyen szokatlan hangzást se nagyon lehet hallani mostanában stonerbandáknál.A negyedik ,"Racer X " című számot a következők jellemzik : nyomulás,zakatolás,kórusban üvöltött vokál.Talán ez a zene emlékeztet leginkább az előző lemez dalaira,ezzel együtt pedig itt érezheti az ember a legjobban a már említett O.Goblin hasonlóságot.A "Pig Country" című,ötödik szám egy lazább,bár még így is haragos hangvételű southern-country rock ballada.Az erre érkező "The Shank" feszültebb hangulatú,szétesett állapotot árasztó témát nyúzogat. A gitár dallamvilága leginkább a 90-es évek grunge együtteseinek légkörét idézi(pl.:A.I.C.),amit  fellángolósabb,kitörő refrének törnek meg helyenként.A szerkezetét elvileg  két részre oszthatjuk.A közel nyolc  perces szám első öt perce a már említett hangulatban telik,aztán átvált egy(a szám végéig  tartó) felszabadultabb hangulatú,szólózgatós kis kalandozásba.A hetedik "Onsiya Kel" lassabb sodrású desert-stoner  darab,a közepe táján egy szenvedélyes,improvizatív szólóval.Az utolsó elötti "Robot Headdresses"-ről elég annyi,hogy  a basszustémája nagyon ütős,az ének nagyon állat,a gitár meg egy kicsit szürreális dallamokat fabrikál.A legérdekesebb pedig a lemez utolsó száma.Igazi táncolós bugirock,amolyan Stevie Ray Vaughan,Chuck Berry,korai ZZ Top módra.Nagyon eltalált,önfeledt befejezés.


Akinek az első album bejött(pl.Nico),az erre is nagyokat fog pörögni,tombolni,vagy bólogatni.Sőt talán jobban el is fogja nyerni a tetszését.Az egyik nagy kedvencem idén.Minden éppeszű stonerfejnek kötelező!

 

 

 

Tracklist:
1.Conspiracy of Achillies   
2.Toecut       
3.Ultimo Hombre      
4.Racer X   
5.Pig Country       
6.The Shank       
7.Onsiya Kel       
8.Robot Headdresses       
9.Blue Ball Blues

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr162442182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2010.11.11. 20:53:07

Én már a múlt héten barátkoztam vele és mostanában akartam kiposztolni, de most ez így fasza. Alig van időm ugyanis bármire is.
Thanx Joshi!

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2010.11.20. 13:49:24

@Aiwass: Nem tudom, ki vagy, de amit küldtél az Urania klippet, z nagyon fasza. Esetleg, ha többet tudnál mondani róla, azt megköszönném.

Aiwass 2010.11.20. 18:28:13

@Nicodamien: Hát üdv! Hol is kezdjem...,először is köszi a dicsérő szavakat,nagyon is sokat számít.Az Urania jelen pillanatban 3 tagból áll,de szerény személyem az abszolút zenei felelős,szóval ha valami nem kóser a felvételen,akkor az az én hibám.:)Így Urania néven kb. két hónapja létezünk,én viszont már vagy 3-4 éve próbálkozok ilyesmivel.A youtube-on van még két szám,ha érdekel,a mosh és a vampires.A zkr nagyjából dél-Pesti,és jól jönne még egy gitáros,meg egy kiadó sem ártana,mert van már egy lemeznyi anyag...

Aiwass 2010.11.29. 18:20:37

...de hogy ezt miért ide írtam ki,azt a f....m se tudja,na, illeteve,izé.
süti beállítások módosítása