Default style- Alternative style

Egy kis európai

Szerettem volna az évvégi dömping lemezeit kiposztolni, de mind ott van a csakbennén (Motherwolf, Shrinebuilder, Doomriders, Converge, Them Crooked Vultures), így a nem annyira ismert zenekarok(mindkettő fentvan a májszpészen) debüt lemezének népszerűsítésével töltöm időm.

 

Glowsun - The Sundering (2008)

 

 

 

Először is egy francia banda, space/stoner rockban. Nagyon kellemes, pihentető rokzene, varázsszőnyeggen és más járművekken kitűnő útitárs, megfelelő hangerőn. Nekem bejön, persze nem világmegváltó, de ami retro gyökerekkel rendelkezik az nem is lehet nagyon újdonság, egyébként meg a legtöbb riffet már megírták, akár ki akármivel próbálkozik.

 

She Loves Pablo - Mother Of All (2009)

 

 

 

Ez legalább egy aktuális lemez. A romantikus nevet viselő zenekar déli szomszédunk, horvát illetőségű. Érdekes észrevenni, hogy mennyire lazábbak, fuzzosabbak délen, nálunk mindig belekeveredik egy kis mocsok meg keménység a hasonló zenékbe. Fain kis zúzós stoner rock néha pici southern ízzel, néha merengős grunggal, meg elszállással, énekszólamokkal, mély énekhanggal.

 

Get stoned!

Ja! A meteorológusok a jövőheti szülinapí bulira estére -8 fokot, napközbenre -3 fokot mondanak, öltözzetek fel jól.

stoner, stonerrock, stoner rock, stoner blog, stonerblog, stonerrock blog, stoner rock blog, stonerrockblog, stoner metal, stonermetal, space rock, spacerock, sludge, sludgerock, sludge rock, southern, southernrock, southern rock, magyar bandák, doom, Mp3, Mp 3, zene, rockzene

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr891592932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jószívvel 2009.12.13. 16:56:48

glowsuntól az EP is nagyon zsíros, ajánlom :)

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2009.12.14. 08:52:15

Valóban tudnak valamit ezek a Horvátok. Most, hogy utána gongoltam, valóban igaza van Rico bácsinak. Vagy mert délebbre vannak, vagy mert van tengerük, amit többé-kevésbé lehet analógiába hozni a sivataggal, de a lazább feeling ott bujkál a dalaikban.
Szerintem az, hogy a Magyar alapvetően egy siránkozósabb, nyafogósabb nép,(hallgassátok meg a Hímnuszt), észrevétlen belekúszik mindenbe, még a zenéinkbe is. Akár úgy is, hogy a keserűségből düh lesz.
Mindenesetre Ez egy fasza album és elkellene egy ilyen Itthon is. Szerintem.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.12.14. 10:35:10

Ezt a Himnuszos dolgot már sokmindenkivel beszélgettem.Minden nemzetnek győzedelmes,felemelő hangvételű a himnusza,csak nekünk ilyen levert és szánalmas.Sajnos,ahogy mondod ez a rockcsapatok hozzáállásánál is meglátszik.Pl. a hazai stonercsapatok zöme is ezt a haragosabb fajta southern metált erőlteti,de a blúzosabb,lazább dolgokat mindenki hanyagolja.

jószívvel 2009.12.15. 22:18:15

amúgy csak a miheztartásvégett, az Wolfmother.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2009.12.16. 07:13:25

akarom mondani már saját fiókban télleg
süti beállítások módosítása