Default style- Alternative style

Év végi összegzés,avagy így láttam én 2008-at

Bár a Down  sokak által várt budapesti koncertje szervezői töketlenség miatt sikeresen meghiúsult,azért mégsem kellett harakirit elkövetnünk,mert stonerügyileg így is eléggé rendben volt az elmúlt év.Néhány banda pályafutása során első ízben járt nálunk(és remélhetőleg nem utoljára).

Az év koncertjei:

Melvins/Big Business - A38

Torche - A38

Monster Magnet/Nebula - Wigwam

Doomriders - Dürer

Boris - Vörös Yuk

Zippo - After Music Club

Shapat Terror - bárhol,bármikor

A veteránnak számító Melvins egy méregerős új lemezzel jelentkezett 2008-ban,emellett ráadásként eljutottak végre Budapestre is és pazar koncertet adtak,családias környezetben.A Pelican-nal közösen érkezett Torche is lehengerlő koncertet adott,a fellépés után még fotózkodtam is a frontember Steve-vel és (az azóta már kiebrudalt) Juan-nal,a másodgityóssal.A Szörnymágnes-t is nagyon vártam,ők sem okoztak csalódást élőben,mégha utolsó lemezük annyira nem is telitalálat(érdekes,hogy egy hangot nem játszottak róla).A Doomriders(a 2006-os Süsi buli után) másodszorra is bizonyította,hogy élőben talán még jobban szétcsap amúgy sem finomkodós punk/sludge hibridjük.Nate Newton-tól még pengetőt is kaptam!Ezenkívül emlékezetes volt még a japán experimentális drone-doom királyok,a Boris yukas szereplése,valamint az olasz stoner rock reménység Zippo immár sokadik magyarországi koncertje.Magyar részről az elmúlt évben az egri Shapat Terror tarolt le minden alkalommal.

 

Az év lemezei:

1.Melvins:Nude With Boots

2.Torche:Meanderthal

3.Stonedirt:Redneck Blues

4.Isten Háta Mögött:A kényelmetlen lemez

5.Nuke:Soul Injection

6.Atomic Bitchwax:Tab 4

7.The Hellacopters:Head Off

8.Disfear:Live The Storm

9.Locust On The Saddle:The Alphamantis

10.Sahg:II

2008 a Melvins éve volt,nálam legalábbis vitték a pálmát Buzzo-ék.Nem kellett csalódnom a másik "Szent Tehenemben",az Atomic Bitchwax-ban sem,ők szintén hozták a formát.A floridai Torche-ban második,izmosra sikerült lemeze hallatán(na meg a koncertjük után) új kedvencet avattam. Hazánkban is jelentősen megerősödött a stoner stílus,ennek bizonyítéka,hogy három banda is bekerült nálam a legjobb ötbe.Az IHM most sem tudott hibázni,még mindig zseniálisak;a Stonedirt egy méregerős bemutatkozó lemezzel bizonyította,hogy a Pantera/BLS hatású délies fémet magyar zenekar is játszhatja hitelesen,valamint meg kell említeni a fiatal "huligánokból" álló Nuke-ot is,akik szintén az elmúlt évben hozták ki debütáló lemezüket és ígéretesen játsszák a modernizált országúti stoner rockot. 

 

Az év csalódása:

Down koncert elmaradása

Kultiplex bezárása/lebontása

The Hellacopters feloszlása

Raging Speedhorn feloszlása

Szigetről szinte teljes mértékben száműzték a stoner rockot.

Wolfmother kettéválása

Juan Montoya már nem tagja a Torche-nak.

 

Amit várok 2009-ben:

Még több stoner koncertet.

Hogy a Wolfmother összeszedje magát és visszatérjen.

Új Mastodon lemezt.

Új Corrosion Of Conformity lemezt.

Új Doomriders lemezt.

A Shapat Terror bemutatkozó lemezét.

A Neck Sprain visszatérését az új énekessel.

A Sunday Fury második lemezét.

Hogy még több ígéretes tehetség bújjon elő a föld alól.

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr53864239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2009.01.09. 18:37:10

Én is gondoltam már rá, hogy írok ilyen év végit, de kevés koncertre jutottam el, és szerintem a 2008-as év az Atomic Bitchwax-on és a Torche-on kívül nem volt olyan nagy durranás. Aztán lehet, hogy csak nem jut eszembe semmi figyelemre méltó, ha mégis, megírom.
süti beállítások módosítása