Default style- Alternative style

Valami Sivatag:Blind Dog - The Last Adventure Of Captain Dog (2001)

Szerintem a svédeknek van egy privát sivataguk valahol a hegyek között. Nagyon titkos és csak bizonyos kiválasztottak léphetnek be. Egyetlen kép készült róla bizonyíték gyanánt, itt látható borítón. Sajnos a fotós a fa ágán ülő, délvidéki importált keselyű gyomrában végezte. Annyi homok, meg más Egyéb anyag került az itt lakók agyába, tüdejébe, hogy még egy tapasztalt Beduin is megpadlózna.

A Blind Dog a szívem csücske. Náluk tapasztaltam meg, mi az igazság, ha meghallgatjátok Ti is megtudjátok.

A lemez eleje már úthengerként vonul át rajtad, sodró, lendületes.A szám végefelé belassulnak, de a legvégén feljebb tornázzák a lendületet, hogy a következőnél ne törjön meg. Kosz és dög itt is bővében. Mocskos egy boogie! Itt a belassulás marad is a végén. A blend egy finom gitárral indít, de az a Black Sabbath-szerű riff zsigerből gyilkol. Előkerül a tisztább énekhang is, ami kimondottan jól áll az énekesnek.

A Beyond My Reach a kedvenc nótám. Felvonul itt minden, csörgődob, herfli, hammond. Énekelhető refrén. Minden a helyén van maximálisan. Megközelíti számomra a tökéleteset.

The next song is..."Tudd meg milyen a sivatag közepén éjszaka a tábortűz mellett zenélgetni." Hátborzongató.

A Feels Like My Mind egy vérbeli stoner/doom. Lassú, vonszolós, szenvedős énekkel. Ezek után újra egy gyorsabb tétel. Átlagos Stoner szám. Az ötös skálán 4,5 vagy 5. Mindenki döntse el. Aztán egy kis elmélkedős repülés. A Coming To egy hosszabb darab. Két részből áll. Az első egy lebegősebb, elszállósabb, míg a második egy nagyon nagy rifet vonultat fel és nem hagyja pihenni az elméd. Fokozatosan belevisz valami stonerfest félébe. Itt már minden van, csak nyugi nincs.Táncoljatok!

A 10. tétel "tölteléknóta", bármilyen lemezt feldobna ez a szerzemény. Mozgásban tartja a lemezt. Itt gyakorlatilag vége is lehetne az egésznek. Egy rövidebb untitled track és valami átlag zene, plusz bónusz dal. Az a baj, hogy az az átlag zene is zseniális, a bónuszról ne is beszéljünk.

Abba a hibába estek a srácok, hogy túl sok jó dalt írtak és a végére "sok lett a jóból". Lehet, kihagytam volna az utolsó három darabot, de akkor nem lett volna a tejes a mű.

Most 2008-ban jöttek elő a 3. sorlemezzel, elötte 2003-ban volt még egy Captain Dog Rides Again probálkozásuk, de Kutya kapitány utolsó kalandjairól szóló sztorit nem sikerült überelni.

Halljatok hát csodát! Get Stoned!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr5824430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chino 2008.12.16. 20:16:08

Ez a lemez minden stonerhívőnek maga a tejjel-mézzel folyó Kánaán!Van itt minden:Spiritual Beggars-os retro-zúzdák,"Szelíd motorosok-feeling",némi doomoskodás,postrokkolás,meg amit akartok!Tényleg kicsit túl hosszú lett,de változatossága révén - sok hasonszőrű banda lemezével ellentétben - nem fullad unalomba.Simán odatehető a polcra mondjuk a korai Orange Goblin-ok és a Gas Giant albumok mellé.
süti beállítások módosítása