Default style- Alternative style

Gideon Smith And The Dixie Damned - South Side Of The Moon (2008)

 Aggyisten!!                                                                    Egy olyan zenekarról írok, ami nagyon is stoner, azon belül is Southern/Blues-Rokk.                                          Gideon Smith-nek híjják azt a délvidéki anyaszomorítót, aki maga köré szervezte a többi déli farmertlegényt. Hatalmas Kenworth és Petterbilt kamionokkal szerették volna átszelni a sivatagot, viszont zenélni jobban tudtak, mint vezetni és a koncertek is több friss csirkehúst adnak, mint a végtelen egyenes. A külső megmaradt: polísz napszemcsi, baseballsapi,hosszú haj, mikulásnyi szakáll, zsír és dög.                                      A lemez egy kicsit túl hosszú, és talán unalmas is némiképpen, de az tény, hogy van rajta néhány nagyon jól eltalált dal. Minden olyan hangszert felhasználnak, ami egy blues-os, dirty rockzenéhez kell. Slide gitár, hammond, különböző ütős hangszerek és a hagyományos dolgok: gitár, dob, bass, hatalmas torok(nem deep troat).

Az első szám egy seggrázós rockandroll, hatalmas gitárbetétekkel. A meglepetést a bejövő ének adja. Olyan,mintha Elvis énekelne, aztán rájössz, csak az orgánuma az. Sebaj, ez így is nagyon passzol az albumhoz.

Kiemelném még az ötödik számot: Black Cat Road (hatalmas cím) .Rövid, pörgős, amolyan Dusk 'till Down-os, ökölrázós. A 6. egy lassabb tétel, de megmarad a zsiger. Itt van a várva várt hammond is, az énektéma pedig zseniális. A Magic Queen-ben a cineket fárasztják le és hál istennek rövid az egész, mert nem lehetne sokáig bírni. Ekkora dózis ebből a dalból épp elég. A Shimmering Rain a meditálást kedvelőinek ajánlanám, hatalmas pipával. Lay me down in Ecstasy :szomorkás "csak gitár" szösszenet.  A lemez végére tartogattak két jobb tételt. Középtempós, húzósabb nóták.

Úgy vélem, nem rossz az egész, de a kevesebb jobb lett volna. Nem egy naponta pörgő dologról van szó, ha másért nem is ,Gideon Smith hangja miatt néhanapján beteszed és akkor nagyon kellemes lesz a kikapcsolódás.

1997-ben alakultak Charlotte városban (USA). Volt még 2001-ben Southern Gentleman című attack.

Gideon Smith-Vocal/Guitar/Harmonica

Scott Hamilton-Guitar

Mark Miers-Keyboard

Billy Reedy-Guitar

Eric Miller-Drums

Eric Hoegemeyer-Bass/Drums/Percussions

Phil-Guitar/bass

klikk a borítóra a már helyreállítot letöltésért!

Jó étvágyat! Get Stoned!!

stoner, stonerrock, stoner rock, stoner blog, stonerblog, stonerrock blog, stoner rock blog, stonerrockblog, stoner metal, stonermetal, space rock, spacerock, sludge, sludgerock, sludge rock, southern, southernrock, southern rock, magyar bandák, doom

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr44809556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StonerVaszics · http://stoner.blog.hu/ 2008.12.10. 20:35:43

no, ezt a lemezt meglesem. get letöltés :-)
süti beállítások módosítása