Default style- Alternative style

Barbears - Sword Of Starlight (new single)

 

Lukács Laci a Barbears zenekarból volt olyan kedves, és elküldött egy dalt, hogy véleményezzem, illetve ha úgy gondolom, osszam is meg a világhálón.Hát úgy gondolom.

 A Barbears legutóbb 2015-ben jelentkezett az Enter The Bear lemezzel, ami egy kimondottan erős stoner, doom és néha sludge elemekkel átitatott metal lemez volt. Az első anyag, amit már Blanár Leventével készítettek a Let The Cigar Die zenekarból.

 

Most azonban van egy dal. Egy olyan nóta, ami nyomokban sem tartalmaz semmi stonert, semmi doom-ot, csak metalt, de azt nagyon. Nem a hagyományos értelemben vett heavy metal, hanem valami sokkal szigorúbb, sokkal művészibb. A barbears által megteremtett közegbe ugyan nem nagyon illik bele, de egy csokorral el tudnék képzelni belőle egy side project keretén belül.

 A dal egy nagyon húzós riffre épít, ami épp annyira dallamos, mint amennyire szigorú. A dal közepén elhelyezett nagyon szép gitártémát Laci és Levente nagyon ízlésesen és hangulatosan tolja az hallójáratunkba. Szinte elérzékenyül az ember. Aztán a végére ismét megérkezik a RIFF! 

 A dal nagyon jó, sok zenekar most nagyon irigy lehet a Barbears zenekarra és nem csak azért, mert egy világ színvonalú dalt produkáltak, hanem azért is, mert egy olyan dalt írtak meg, ami nem kimondottan illeszthető bele a repertoárba. Ők mégse hagyták veszni és jól tették. Sok ilyet még.

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr5913400111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása