Default style- Alternative style

Lumberjack Commando - The Heritage

 

Szeretem a sört. Nyáron főleg, de inkább csak pohárból. Amikor kicsapódik a hideg pohár falán a pára és elkezd gyöngyöződni, a hab pedig jó ujjnyi vastagon keményen remeg a mézszínű folyadék tetején, az valami csodálatos látvány. Hát még, amikor belekortyolsz és az a kellemes kesernyés zamat végig vonul az egész nyelőcsöveden....

 Az új Lumberjack Commando pont ilyen. Pohárnyi, mivel a The Heritage négy dalból áll. Ez nagyon jó, üdítő. Nem tudom, mi lett volna, ha ebből a fajta zenéből készítettek volna a fiúk egy 12 számos nagylemezt. Ne is gondolkozzunk ezen, mert iit most ez a négy dal elég. Pont annyi, amennyi kell. 

 Főként Southern Rock szól a lemezen, de érezni azért itt mást is. Többet, mint amit egy hasonló zenekar produkálna. Iszonyat nagy groove-ok és dallamok vannak beleillesztve a nótákba, ráadásul remekül szólnak. 

 Az első három dal maga az arany sárga folyadék, a folyékony kenyér, a nedű. Az utolsó, a Red Code viszont a hab, ami kemény és nélküle nem esne jól semmilyen sör. Erről a dalról csak jókat lehet írni, mondani. Szerintem a Lumberjack Commando a Red Code-dal megírta a DAL-t, ami minden zenekar életében kétszer, háromszor jön el. Egy nagy köszönet ezért a nagykanizsai srácoknak.

 

Van azért itt más is, ami miatt egy hatalmas nagy piros pont jár nekik. Nem is tudom, hol kezdjem. Vannak zenekarok, akik még el se kezdtek igazából dalt írni, esetleg még a hangszereket se tudják hogy kell megfogni, mégis azt hiszik, hogy ők Black Sabbath ikertestvére. Ennek megfelelően állnak hozzá a zenei közeghez. Kezdve attól, hogy egy nyamvadt levelet nem tudnak megírni, az alázat teljes hiányáig. 

 Rengeteg levelet kap a blog, vele együtt a facebook oldal is. Nem csak magyar zenekaroktól, sőt inkább tengerentúlról, de szinte mindegyiknél érezni, a zene iránti alázatot. A zene számukra létkérdés, akár egy kis klubban játszanak, akár egy nagyobb csarnokban. Nem akarom pellengérre állítani a magyar zenekarokat/zenészeket, de néha olyan leveleket kapok, hogy legszívesebben ....

 A Lumberjack Commando nem ezt a stílust képviseli. Legalábbis a hozzáállásukat elnézve. Itt csak zene van, semmi sallang. Kevés ilyen zenekar van Magyarországon (Stoneblade, Spacedust, BFT, ne haragudjon meg aki kimaradt) és lehet nem fognak arénákat megtölteni, de őszinték és manapság ez sokkal fontosabb, mint bármikor máskor. Bandcamp

 AMEN

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr747333908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása