Default style- Alternative style

1000mods - Vultures (2014)

 

A Görörgök lecsaptak. Idebiggyesztettek egyet az orrunk alá, mi meg azon gondolkozunk, hogy most ez jó-e nekünk, vagy sem. Megjegyezném, múltkor is ezen gondolkoztunk, ők meg pont leszarták és megcsináltak egy új albumot. Az írigyek szempontjából ez nem jó, viszont nekünk, Stonereknek, kimondottan jól esik, hogy vannak olyan országok, ahol dühöng a minőségi Stonerrock. Görög ország pont ilyen. A Spanyolok is erősek, a Lengyelek se kutyák és az Ukránoknál is akad egy-két zenekar, akiknek csak köszönni lehet. 

 Mi most maradjunk a görög 1000mods zenekarnál és a minap megjelent Vultures albumuknál. A Vultures egy igazán jól eltalált folytatása a Super Van Vacation-nek. A megszólalás remek. Igazi jammelős, szikkadélikus stoner a javából.  Rengeteg dal elbódulósan indul, majd nagyon szépen, középtempósan elkezdi becsavarni az agyad. Néha egy füstös bárban érzed magad, néha pedig a sivatag közepén egy igazi Mad Max autóban ülve, ahogy zabáljátok a port. Szinte csikorog a fogad alatt.

 Ha egy mondattal kéne leírni, ezt a kisebbfajta csodát, az igazán cirkalmas mondat kerekedne belőle. Inkább a hibáját írnám le: Még nem ismeri elég ember. Most nem csak Stonerekről beszélek, hanem azokról is, akik a rock zenét valamilyen formában meghallgatják. Éppen annyira mainstream, hogy ne zavarja meg egy bulin azokat se, akiknél a Roxette a Heavy Metal. Viszont nagyon sok underground zenekar tanulhatna tőlük. Hogy mit? Szinte bármit, hangszerelést, dallam írást, alázatot, stb.

 Aki meghallgatja a Vultures albumot, az biztos olyan élményt kap, mint egy hatalmas űrbekúrást. Bandcamp, Facebook.

Aki kér, kap. AMEN! 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr356560211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása