Default style- Alternative style

Joe Grayson Band: Leaf Shiver (EP) 2014

leaf shiver 3.jpg

  Joe Grayson cimborám a napokban küldte el nekem frissen megjelent lemezelőzetesüket egy két dalt tartalmazó demo formájában, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megismertesse zenekarát a Stoner Blog olvasóival is.

  Szóval. Itt van ez a szegedi banda, a szóban forgó cucc a második kiadványuk, az első, ami egy nagylemez, (Mozaik Világunk, 2012) még afféle slágeres jazz/jazzrock irányt mutatott, lévén Joe-nak komoly jazzgitárosi múltja (és remélhetőleg jövője is, haha) van. Itt azonban valami egészen mást hallhatunk. A felvétel Szeged egyik legrégebbi stúdiójában, a Bajn-Alexben készült.

  A Leaf Shiver című szerzemény egy nagyon szép gitárharmóniával indít. A refrén lebegős, fülledt, a szóló szinte jazz, remek, jól felépített nóta. A Legion már szikárabb, riffközpontúbb, „sztónerebb” dal, frappánsan színesíti a rumbás csörögő illetve a triangulum, amiket Bajnóczi Sándor játszott fel. Az ének mély tónusú, (engem néhol kicsit Hobo-ra emlékeztet) jól passzol a zene hangulatához. Igényes, érdekes, egyedi megközelítésű rockzene ez, sztóner/desert hatásokat is megvillantva.

Kíváncsi vagyok a folytatásra!

                „Horizonton tétlen nézek,

                az érzéketlent mégsem érzem.

                Könnycseppben oldódó vita…

                Elveszek, mint homok közt a szita.”

Tagok:

Joe Grayson: Gitár, Basszusgitár, Dalszövegek

Bálint Zsolt: Ének, Dalszövegek

Szabó Zoltán: Dobok

 

Elérhetőség:

https://www.facebook.com/joegraysonband

Get Stoned!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr565795875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása