Default style- Alternative style

Nixa - Repost

Mint már a Mojo Waves-nél emlitettem, Bobródi Miki, alias \m/ rocka:mike megirta a Nixáról is a véleményét. Azonban itt közbeszúrnék egy kis intermezzót. Gonosz voltam szegénnyel, mert olyan zenekarról kértem tőle ismertetőt, amiről már korábban én is irtam. Kiváncsi voltam arra, más hogy látja, hallja ezt a csodálatos bandát. Szerintem Miki jobban ragadja meg ennek a mocsári szörnynek a grabancát.

Mocsármetál Floridából
Dél Floridai bűzös mocsárból előmászott egy szörnyeteg, akit Nixának hívnak. Két számos debüt anyagával szabadította magát a világra, és célja nem kevesebb, mint elemészteni mindnyájunkat! Szőröstül, bőröstül bezabál minket, lassan szétbomlaszt, aztán a szinte folyóssá vált csontjainkkal teleköpködi a lápot. De ki is ez a Nixa?
Bár a csapat 2012 óta létezik, nem kezdő muzsikusok alkotják a gárdát. Valentin Mellstrom például a Marduk tagokat is soraiban tudó Death Wolf-ban énekel. Ott egy kicsit talán lendületesebb a muzsika, de a hangja elég jellegzetes. Tud bánni a torkával a fazon – itt is hallat sikolyokat és kántálást is – de az tuti, hogy komoly cigi+pia kezeléseken van már túl. Ide viszont pont ez kell...
Amúgy borító alapján még black metálra is gyanakodhatnánk, de aztán felcsendülnek a 'Bound In Troth' első hangjai, és máris tudjuk: itt bizony lassabban vánszorgó őrlemények eszik be magukat a hallójáratokba. Ha annyit mondunk, hogy itt erőteljes sludge-folyamok hömpölyögnek, akkor mindenki tudja, mit is kezdjen a Nixával.
Az első tétel mélyre hangolt riffjeivel, fojtós énektémáival szinte filmszerűen idézi meg azt a pillanatot, amikor Nixa teljes valójában kikecmereg a posványból és elindul, hogy bekebelezzen mindnyájunkat. Középtájban egy széteffektezett, elszállós, meditatív kiállás varázsol el minket, aztán irány vissza a láp közepébe!
A 'Superior' lendületesebben kezd, de azért ez sem gyorsvonatként szalad át rajtunk, hanem csontdaráló módjára zúz be minket. Ebben is akad egy kis elszállós belassulás, hogy aztán darabokra bontsa a torzónkat. Egyébként valahol az iszap mélyéről felbugyborékoló zenében ott vannak a dallamok is, de nagyon finom szövetként simulnak bele a hangzásba.
A banda a Pinecrust Studio-ban rögzítette EP-jét, és mivel elég biztató visszajelzéseket kaptak, úgy döntöttek nem állnak meg és felveszik újabb számaikat is. A magam részéről remélem, egy hangányit jobb megszólalást kapnak a dalok, mert itt néha azért kicsit sok a kása.

\m/ rocka:mike Bandcamp (ingyen)

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr445608314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása