Default style- Alternative style

Suns of Thyme – Fortune, Shelter, Love and Cure

 Kissé fura volt számomra első hallgatás után, hogy a berlini illetőségű csapat elküldte szerkesztőségünknek legújabb anyagát (amit mindössze egy egyszámos anyag előzött meg még tavaly augusztusban), hiszen stílusilag nem feltétlen illik ide. Hatásaikat tekintve viszont igen, hiszen ha belegondolok, mennyit beszélgettünk Aiwassal a FOTN-ról vagy a SOM-ről az Urania hatásainak tekintetében (gondolok itt az atmoszférikus hangzásvilágra, elszálltabb, finomabb, atmoszférikus részekre, dalokra), akkor csak azt tudom mondani, hogy ez a fajta pszichedelikus dark/goth rock igenis elfér ebben a közegben is.

A négytagú banda elég jól keveri a kártyáit, muzsikájukban ötvöződnek a nyolcvanas évek jegyei a modernebb megszólalással, dallamviláguk érett és kifejező, a keserédes melankólia határait súroló hangulat finoman lebegve öleli körbe a hallgatót. Dinamikus stílusukat ugyan elég széles körben fedték le ők maguk (az alternatívtól, a pszichedelikus popon át egészen a shoegazeig), azért ennél egyértelműen szűkebb a kör. Nemcsak nosztalgikus érzéseket támaszt fel a dalok többsége, ennél azért többről szól a dolog, leginkább a belső vívódás, az útkeresés az, ami kiérezhető belőle. Hogy merre visz ez az út tovább? Jó kérdés, és erre majd csak az elkövetkező lemezek adnak majd választ. Ezt a tízszámos anyagot jól összerakták, minden szám kapcsolódik voltaképp valahogyan a másik dalhoz, ha nem is szervesen (gondolok itt a szövegekre), mert például az utolsó dal, az „Earth, Over” (nekem nagy kedvencem lett) teljesen más, mint az őt megelőző számok, de kifejezéseiben nagy vonalakban mégis csak. Nyári, pontosabban indián nyári esték jutnak eszembe, a folyóparton ülve, szótlanul a csillagokat bámulva, miközben ez a zene szól. Aki szereti a nyolcvanas évek ilyen stílusú zenéit, nem fog csalódni sem a hangzásban, sem a dalokban. Meghallgatni érdemes mindenképp. Hát csak rajta!

sly

Facebook: https://www.facebook.com/SunsofThyme
Bandcamp: http://sunsofthyme.bandcamp.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr735503262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása