Default style- Alternative style

Mother Susurrus – Maahaavaa

 A szokásos véletlen folyamán ütköztem bele a finn ötösfogat második kiadványába (2010-ben egy kétszámos kislemez jelent meg elsőként). Hát azóta sikerült párszor meghallgatni, hogy mi is érkezett a fagy országából! Nem is tudnék hirtelen képeket kapcsolni a zenéhez, alapvetően már csak azért sem, mert az ötszámos anyag majdnem ötven perces hossza alatt többek között felsorakoztatják a doom, a sludge és a post-metal elemeit, hatásait, épp ezért a döglött ipari teleptől a fekete, kiszáradt fákon át mindent eszembe juttatott. 

Nem annyira progresszív, mint mondjuk a My Brother The Wind vagy az El Doom & the Born Electric, és jóval több pszichedelikus vonal is húzódik sokszínű, kifejező dalaikban, mindenesetre jó kis lemezt kalapáltak össze. Por, kétségbeesés, düh vagy éppen lázas víziók, mindennek részese az, aki kinyitja ezt a dobozt, aki feltárja ezeket a titkokat, némelyiket az ősi csillagok mélyéből. Ilyen például a misztikus hangulatvilágú Anagnorisis című szerzemény, ahol az atmoszféra ködébe burkolódzva villódzik a múlt, a jelen és a jövő, egymásra vetítve.  A dallamos ének kimondottan jól szól e fölött a félig napsütéses, félig kétségbeesett zenei szerkezet fölött, amely precízen, jó keverési arányokkal húz magával. Remélem élőben is lesz szerencsénk egyszer a bandához, kíváncsi lennék, milyen a hangulat koncerten, merthogy lemezen százas és beleszerettem, az már biztos! Hallgassátok!

sly

Facebook: https://www.facebook.com/mothersusurrus?ref=ts&fref=ts
Bandcamp: http://mothersusurrus.bandcamp.com/


A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr245500975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása