Default style- Alternative style

Médeia fiai - meglepő hangulatok

Olykor előfordul, hogy az ember bár egy terembe jár próbálni más bandákkal, egy-egy adott, tehetséges zenekar mégiscsak elkerüli a figyelmét, még ha ismerősök is muzsikálnak benne. Így jártam én a Médeia Fiai nevű szegedi csapattal. Amikor először hallgattam meg a „Dear Chaos. Live Sessions”  kiadványukat, fel is kaptam már az első hangokra a fejem. A 16 Horsepower/Woven Hand neve az esetleges hatásokat illetően ugyanúgy eszembe jutott, mint Neil Young néhány filmzenéje (ha konkrétumot akartok, hallgassátok meg az 1996-os Dead Man filmzenéjét).

Mindenesetre nem nyúlásról, más zenekarok/zeneszerzők egyszerű koppintásáról szól ez a lemez, és ez tény. Benne van az ember szabadságérzete, a végtelen puszták bizsergető érzete, a misztikus látomások előszele, a természet iránti tisztelet, és egy különleges kifejezési készség dallamokba öntve. Beszélhetnénk éppen oldalakon keresztül arról, kinek mit jelent ez a zene, ez a kissé kategorizálhatatlan stílus, de felesleges, inkább azt javaslom, hallgassátok meg ezt a nyolc számos anyagot. Tradicionális amerikai spirituális zenéjük kuriózum, ez a lemez legalábbis erről tesz tanúbizonyságot. Magány, fájdalom, de ugyanakkor tapasztalás és fejlődés minden dal összessége, esszenciája, finoman árnyalt szövegekbe és remekül megírt zenei köntösbe formálva. Kapocs a belső világ halhatatlanságához. itt csak a zene beszélhet a szavaim helyett – tisztelet!

sly

Facebook: https://www.facebook.com/pages/M%C3%A9deia-fiai/381902408487276

Bandcamp: http://medeiafiai.bandcamp.com/album/dear-chaos-live-sessions

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr225420505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása