Default style- Alternative style

RoadKillSoda – Oven Sun

Sly barátunktól, aki nemsokára remélhetőleg teljes jogú blogszerkesztőnk lesz, kaptuk az alábbi bemutatást.

Nem olyan régen kapta a szerkesztőségünk a Bukaresti RoadKillSoda zenekartól a legújabb kiadványukat., amin tíz dal szerepel. Elsőre nem is tudtam hirtelen hova tenni, mert bár saját maguk úgy határozzák meg a stílust, amit játszanak, hogy stoner rock/metal, de ebben azért egy picivel több rejlik. Megbújik benne a kilencvenes évekből ismerős, dallamosabb southern rock, hard rock vagy épp a sötétebb, gótikus rock elemei is – ez utóbbi nemcsak a zenére, hanem az énekre is érvényes. 

A négytagú csapat először felemás érzéseket hagyott bennem, a hirtelen bejövő, dallamos részeket néhol nem tudtam hová tenni, fura volt ez a közeg, de többször újrahallgatva rájöttem, nekem is csak azért fura, mert nemigen hallgatok már ilyen zenéket (anno a Variola volt talán az utolsó ilyen banda). Feelinges zenét tolnak, a kissé poros hangzás nagyon rendben van, mindent ki lehet hallani, szóval ez az a fajta zene, amit autózás közben betolsz, hogy szédítsd a csajokat, miközben hátradőlve az ülésen csapatsz a verdával az úton. Jó kis riffek sorakoznak, nem mondom, itt-ott egy-egy dallam nekem túl sablonnak, száraznak tűnik, de a számok nagy része jó tematikával van felépítve, és nem az hallatszik ki belőle, hogy csak összedobták volna. A dob/basszus alapok ott vannak a helyükön, pontosan, betonbiztosan, az erre épülő gitártémák húzósak ahol az kell, de ha épp könnyebb, szellősebb játékra van szükség, az is megtalálható a maga helyén. Főképp csajoknak ajánlanám ezt a lemezt, igazából szerintem nekik fog bejönni, persze ez csak az én megítélésem. Nyár, lazulás, hideg sör és csajok – szóval hadd dübörögjön ha kedved van hozzá! Csapassátok!

sly

Facebook: https://www.facebook.com/RoadKillSoda
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=hJWIsqc8XKU
Bandcamp: http://roadkillsoda.bandcamp.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr645374494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bien János · http://yellyellyell.tumblr.com/ 2013.06.24. 08:23:39

Hú! Ez a youtube-os cucc nagyon rendben van! Mindjárt kiásom az egész motyót! Kösz! :-)
süti beállítások módosítása