Default style- Alternative style

S.I.M.B. - Mondey Superblues

 BenyoBoy újra: 

A holland székhelyű S.I.M.B. azaz a Satan is My Bitch már 2008-ban létezett, első lemezük megjelenésére mégis idén márciusig kellett várni. Hogy megérte várni ennyit az első hazavihető kiadványig, az mindjárt kiderül.

314687_281852481830310_1964384_n.jpg
A zenekar négy tagból áll (Babbata Kefi énekes, Chico P. Monev dobos, Huby Hubenov basszeros és a gitáros Svenből), akik korábban már megfordultak kisebb undergournd zenekarokban is (Artery, Brothers in Blood, Kartzer és Ebanizm), így nem mondhatni őket zöldfölű bagázsnak. Stílusuk a nem kicsit southernes beütésű doom-groove metalba sorolható. A nagydarab énekes orgánuma is ehhez passzol, medvésen dörmögő hangján lehet hallani, hogy egy képzett énekesről van szó. A dalok leginkább a súlyos és darálós riffek köré épülnek, amilyet pl. a kőkemény So Heavy, So Slow-ban is hallhatunk (vagy a még durvulósabb Satan is My Bitch-ben). A picit post-grunge-os beütésű Mind of God a személyes kedvencem, ami egy picit megtöri ezt a nagyon kemény vonalat, de a hat alapszámon kívül az első bónuszként megkapott If You Just Try is eszméletlen hangulatos, szintén nagy kedvenc.

4136939129-1.jpg
Sajnos többet nem nagyon tudok mondani a lemezről, mert nem lett túl hosszú (bónusz számokkal együtt sem), de hallható rajtuk a szakmai profizmus és az igényes hangszerelés, így bátran ajánlom mindenkinek, akik szeretik a mélyebb hangolású, darálós gitárhangzást. A végére még egy érdekesség: a nem túl hosszú lemez borítóját egy híres londoni tetováló mester, Gino Angelov tervezte.
Bandcamp: http://simb.bandcamp.com/
FaceBook: http://www.facebook.com/simbcamp

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr235238007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása