Default style- Alternative style

Pyrior - Oceanus Procellarum

Attack of BenyoBoy.

Bár a berlini Pyrior nemrégiben adta ki a Beam Orchestrával közösen készített split kislemezüket, én mégis a 2010-ben kiadott, de a Bandcampen tavaly decembertől elérhetővé vált bemutatkozó LP-jüket szeretném ajánlani! A banda 2008-ban alakult egy helyi zenés közösségben, ahol fiatal srácok jártak össze jammelgetni. Ebben a közegben ismerték meg egymást Torsten basszusgitáros, Max Appeal gitáros és a dobos Danilo, akik 2009-ben ki is dobták első EP-jüket, majd egy új másik gitárost, Mathiast bevéve ezzel a stabil felállással vették nyakukba a német stoner rokkerek világát.

Pyrior+Dustown_No7_color_18.jpg
 A felállásból is látni, hogy ők is az instrumentális vonalat erősítik. Szeretem a „néma” rockbandákat is, de néha nagyon tud hiányozni az az ének, ami az Oceanus Procellarum hallgatása közben egyáltalán nem jött elő. A srácok nagyon profi témákat hoztak össze a lemez kilenc száma alatt, ami már a nagyon hangulatos kezdésnél, az ambientes Pulsarnal előjön (már akkor tudtam, hogy tetszeni fog a lemez). A kellemes stoneres témákon kívül vannak egész súlyos doomos (Point of No Return) és pszichedelikus (Sunset ) nóták is, de még egy kellemesen melankolikus dalba is belefuthatunk (Marte T.R.). A lemez a jó és változatos dalok miatt így a végére sem tud kifújni, főleg, mert a lemez legtökösebb dala, a Venom is a végén található.

2384616598-1.jpg
 A lemezt kifejezetten ajánlom mindenkinek, ami bár nem egy nagyon friss cucc, a szintén kiváló split miatt így is aktualitását élvezi. Arról nem is beszélve, hogy egy nagyon igényes, jó hangzású lemezt tudhat be magának, aki berendeli az 500-ra limitált kézzelfogható példány egyikét.
Bandcamp
FaceBook: http://www.facebook.com/pages/Pyrior/182735175103341

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr265237947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása