Default style- Alternative style

Early Mammal - Horror at Pleasure

BenyoBoy újra lecsap:

A korai emlősök egy angol triót takar: Rob Herian (gitáros-énekes), Deniz Belendir (orgona, szinti) és Ben Davis (dobok) tavaly alapították meg Early Mammal néven pszichedelikus rock/doom metal zenekarukat és meg kell, hogy mondjam, egy ilyen kezdőlemezt kihozni arra utal, hogy ezekre a srácokra kiemelten kell figyelni a jövőben!

734513_454191534646652_293120245_n.jpg
A lemez hangzása első hallgatásra nem (tetszés szerint: sem) tökéletes: az éneket néha alig hallani és picit tompán szólnak a gitárok, de mindez leginkább a garage rockos hangzás előtt tiszteleg, hiszen a számokban hallható billentyűs részek már jól szólnak (a felvezetésekről nem is beszélve) és valóban ez az „egyben-hangzás” remek atmoszférát ad az egésznek. Nos, ha ezen túltesszük magunkat egy közel tökéletes mesterművet kapunk, hiszen ez a három fiatal srác olyan témákat és dalokat rakott le a Horror at Pleasure-rel az asztalra, hogy még az én állam is koppant. A kellemesen eklektikus énekhang, az említett garázs rockos alapokkal és a pszichedelikus, retrós hatást keltő billentyűs hangszereknek (főleg az orgonának köszönhetően) egy olyan utazásban lehet részünk, amit nem sok lemez tudott elérni nálam. A Right Hand sejtelmes felvezetése még nem enged semmit sem gynítani, de a Final Witch kezdőriffje után már tudjuk: nincs megállás, ez egy nagyon tökös és beszívott lemez lesz. Az lejétől a végéig jobbnál jobb tételek váltogatják egymást: az instrumentális Checking the Bullshitter's Queen tényleg olyan, mintha valami nagyon beszívott zenekar ’70-es demókaziját raktuk volna be, a majdnem tíz perces, sludge-os beütésű Resurrection Men pedig önmagában egy eszméletlenül hatásos szám, csak úgy, mint a nagyon magával ragadó, szóló-centrikus Final Witch.
393752230-1.jpg
Hogy egy kristálytiszta hangzású kiadványnál mennyire jönnének át azok az érzelmek, amiket a lemez hordoz magában, talán sosem tudjuk meg, de még ennek ellenére is azt tudom mondani, hogy egy kiemelkedően jól megírt darabról van szó, amit az április elsejei megjelenés ellenére sem szabad komolytalanul vennünk.

FaceBook: http://www.facebook.com/earlymammal
Bandcamp (zenekar): http://earlymammal.bandcamp.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr445237934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása