Default style- Alternative style

Dirty Sound Magnet: What Lies Behind

 BenyoBoy ismét jelentkezett:

A svájci Dirty Sound Magnet szintén tavaly, pontosabban októberben adta ki debütáló nagylemezét What Lies Behind címmel, amit a New York-i Sterling Sound Studioban masztereltek és a The Young Gods-szal is együtt dolgozó Bertrand Siffert vezényelt produceri tevékenységével. A banda büszkén hirdeti, hogy több mint száz –gondolom sikeres– élő koncertet adtak, így bizakodva álltam neki az amúgy szintén nagyszerű borítójú lemeznek.

2439875893-1.jpg

A banda ilyen háttérrel és reklámmal biztos nem adhat ki rossz lemezt... és nem is csalódtam bennük! Az inkább blues, klasszikus és progresszív rockos kilenc számban az igazi, őszinte blues hangjaitól (Mr. Rogers) a kicsit southernes címadó dalon át a stonerig (Blind Memory) is eljutunk. A stíluskavalkád mellett mégis határozottan a ’70-es évekbeli blues rock mellett maradnak, ami rendkívül igényes számokban bontakozik ki. A lemez egyik legjobbja a –gondolom – Super Mario ihlette rendkívül pörgős, funkys Hotel Goomba, ami koncerten biztos nagy siker lehet a táncos lábúak körében, de a két, akusztikus intróval kezdődő utolsó számok (Our Animal, Free Castle town) is nagyon hangulatosak. Bár a majdnem 4000 forintos árat picit sokallom a kézzelfogható példányért, aki szereti az igényes, bluesosabb rockzenét, azoknak feltétlenül ajánlom, és csak bízom benne, hogy a következő száz koncertjük közben eljutnak hozzánk is.

dsm.png
Bandcamp: http://phenixrecords.bandcamp.com/album/what-lies-behind
FaceBook: https://www.facebook.com/pages/Dirty-Sound-Magnet/189034701114698

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr695221330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bea Waltz 2013.05.19. 18:32:50

Már eljutottak :-) pár éve Pécsett koncerteztek. Azóta nagyon sokat fejlödtek, Stavros Dzodzos gitárjátéka kiemelkedöen bravúros, a francia, német és angol nyelvü kritikák a legnagyobbakkal emlegetik együtt... És nagyon örült a magyar kritikának, hiszen magyar származású fiú.
twoguysmetalreviews.blogspot.fr/2013/03/dirty-sound-magnet-what-lies-behind.html

Danku Nikolett 2013.05.19. 22:27:39

Na ez egy igazán szuper csapat!Csak gratulálni tudok nekik.Remélem sikerül a jövőben még tovább haladniuk,és még többet hallunk majd róluk.Megkérlek benneteket szorítsatok nekik,és ha lehet vásároljátok meg a CD-ét.
süti beállítások módosítása