Default style- Alternative style

Vulkechë - Vulkechë

Vendégszerkesztőnk, BenyoBoy véleménye:

A fura nevű (és kellően furán is írt) Vulkechë egy chilei trió a vékony dél-amerikai ország fővárosából. Nevük a testvériség, a szolidaritás, szilárdság, nyitott eszmék és kultúrák közösségét jelenti (legalábbis a zenekar szerint) és zenéjüket is ennek a kifejezésére használják.

[1] VuLkeCh+bn+copia.jpg

Ám sajnos nem tudok spanyolul annyira, hogy meg is értsem a dalszövegeket, de a nyolcszámos, cím nélküli bemutatkozó lemezből így is sok mindent átéreztem. Köztük a hard rockos alapot, amit egész jól kevertek a klasszikus pszichedelikus rockos hangzással és néhol elszállós gitártémákkal, szólókkal. A lemez sajnos egy picit tompán szól, de Moize gitárjátéka akkor is kitűnne, ha tökéletesen szólna minden hang, a srác nagyon tehetséges! A basszusgitáros-énekes Negroshiko (aki mintha egy black metal banda énekesének a nevét kölcsönözte volna) is jól játszik, ám az énekhangja nem valami fényes, hasonló az argentin progresszív-metal mesterek vokalistájához, a Sacrumos Talo Silveyrához... nem tudom, ez valami helyi sajátosság-e, de szerencsére ez nem a hamis és hallgathatatlan kategória, inkább csak a közepesen semmilyen.

[2] 3602247841-1.jpg

Lehet most egy picit negatív voltam, de ami a lényeg, hogy a hibái ellenére is egy egész jó lemezt készítettek, hiszen vannak egész jó kis tételek (pl. Así Está Bien, Chaitën), így az ingyenes letöltést mindenkinek ajánlom. Érdekesség, hogy ugyanitt egy koncertlemezt is megszerezhettek (tele a lemezen nem szereplő, exkluzív tétellel), amire hasonlókat tudok mondani. Hallgassatok beléjük és remélem egy kis csiszolódás után egy második lemezzel is megörvendeztetnek majd minket, amit kíváncsian várok!

Bandcamp: http://vulkeche.bandcamp.com/
Facebook: http://www.facebook.com/vulkeche666

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr555095454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása