Default style- Alternative style

Juggernaught - Bring the Meat Back 2012

juggernaughtcover.jpg

 A délafrikai őrültek 2009-ben adták ki első debüt lemezüket  “Act of Goat” azaz "Kecske Törvény" címmel. Az elmúlt néhány évet átugrálva és tömören fogalmazva gyors sikert arattak a számunkra néha furcsa és bizarr, ám ősi kontinensen. Hát nem csoda, hogy hozzánk is eljutottak. Nem kis szó ez, mert elég kevés afrikai zenekarról számolhatunk be itt nektek...

 Tehát itt ez a négy rosszarcú szőrös fiatalember, akik nem kevéssé betegesen fogják fel a zene virtuális megjelenését. Nemcsoda, hogy néha "elszállnak', mivel nagy whiskey  fogyasztó hírében állnak, amit nem restek borral és sex-szel keverni. Hát nem is tudom... Azt hiszem tudnak élni a srácok! Ez kihat a zenéjükre. Frankó rock zenéjük dögös, melyben a blues és a jazz is keveredik, de az örömteli és vidám formája mindegyik stílusnak. A "Bring the Meat Back" album hangzása engem megfogott. Igazi szakadt farmernadrágos '70-es évekbeli, ahol veszkóban rugdosták az útnak látszó közlekedő hely porát csutorával a szájukban. A Lynyrd Skynyrd korai albumaihoz hasonlóan. Művészviláguk azonban tükrözi afrikai hovatartozásukat, így az elegy amit kapunk egy keveredett rock zene itt-ott déli hangulattal. Játékos izgalmat visznek bele. Nem tudnék kötözködni... Éneklős ének, Whiskey áztatta hanggal, kocsmai életérzéssel. Minden a helyén van, arányok tökéletesen eltalálva, egybesimult lemezzel rukkolnak elő. Ha van paypal-od, akkor mindössze 5 dollárért megrendelheted az oldalukról a 2012 év végén megjelent albumot.

juggernaught.jpg

 Képi megjelenése tükröz némi afrikai beidegződést, de a zene nem. Izgalmasnak tartom, nyilván az életük is ilyen lehet. 'Stáblistájuk':

Herman : Guitar/Vocals
Jovan : Guitar/Backing Vocals
Oneyedogman : Drums
Angilo : Bass

Nevük sajna sokat nem árul el, de gondolom valamiféle Angol gyarmati nagyurak leszármazottai lehetnek. Legalábbis az őket jellemző őrültség bennük van. Videóikat nézegetve meglátod te is. Bár a déli kontinens elvont, beteges, számunkra idegen és érthetetlen kultúra megjelenik a képsorokon, mégis vicces és borzongató is lehet egyesek számára. Gyengébb idegzetűek akár horror-paródiának is tekinthetik. Lássunk egyet az új albumukról, ami egyben a címadó daluk is:

 Hát nem egyszerű. Valljuk be őszintén! Elérhetőségük rendben van, szinte minden komolyabb oldalon megtalálhatók:

http://www.juggernaughtmanrock.co.za

http://www.facebook.com/JUGGERNAUGHTMANROCK 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr775062044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása