Default style- Alternative style

The Outlaws Of Zen - Don't Bother Getting Up...We'll LetOurdelves In

 Az idei évet BenyoBoy kritikájával kezdjük. Reméljük, ennél azért jobb lemezekkel jönnek elő a zenekarok, bár az Outlaws of Zen sem egy gyenge eresztés.

 2011 márciusában alakult meg a Midlandi Zen Betyárok, akiknek nemrégiben született meg első EP-jük. Nem tudom kinek volt olyan zenekara középiskolás korában, amikor sok haver „mimástcsináljunk” alapon összegyűlt és csak úgy szívből játszottak. Lehetőleg olyan haverok, akik mind-mind mást stílust szerettek. A hangzás szar, a témák kaotikusak, de örülünk magunknak, meg hogy van bandánk. A magukat „retro riff rock” zenekarnak aposztrofáló zenekarnál is hasonlót éreztem.



 Persze nem akarok senkit elijeszteni tőlük, de vegyesek az érzelmeim. Az első szám sajnos a lehet legrosszabb az ötből, Joe Gibson énekes totál hamis, a gitártéma keménynek hangzik, de nincs húzása és úgy az egész nem áll össze egyáltalán, a legjobb szó rá a káosz. Már itt amúgy lemondtam a zenekarról és valami kellemes kis lehúzó posztot már ki is terveltem a fejemben, de az EP legjobbja, a With the Swine szerencséjükre megmentette nálam az egészet. Itt jó az ének, a gitártéma is rendkívül tökös/dögös, jól összeáll az egész. A Standard Double Standard egy alsó-középkategóriás, még tolerálható bluesosabb dal: az eleje gyenge, de a végére belejönnek a srácok. A Pornstache (The Ballad of Thunderlips Johnson) is egy kellemesebb darab a banda színvonalához képest. A pornóbajusz image bejátszik náluk, mert hagyján, hogy koncerten is szerepeltetik, még rendelni (!) is lehet tőlük (!!!), ha szükségét érezzük. A viccesre vett hangsúly tetszik, de magának a számnak nincs sok belőle, töltelékszámnak éreztem. A záró Elephant Bells már megint egy fokkal jobb szám, a második kedvencnek ezt tenném meg.

 A banda nem reménytelen eset, de nekem az ötszámos EP-ből két szám tetszett, másik kettő úgy ahogy elment, a (ráadásul) kezdő dalt meg kritikán alulinak éreztem. Egy próbát mindenesetre érdemes tenni velük, hiszen csak a With the Swine önmagában megér egy letöltést, aztán ki tudja, lehet, hogy nekünk tetszeni fog a többi is! Linkek alul, Bandcampen pedig a becsületkasszában fizethetünk (egy dodót azért kaptak tőlem is)...

Facebook: http://www.facebook.com/outlawsofzen
Bandcamp: http://theoutlawsofzen.bandcamp.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr454990624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása