Default style- Alternative style

Estoner : The Stump Will Rise (2012)

Észt országból kaptuk a felkérést, hogy írjunk pár sort erről a lemezről, Rico szerint meg ez olyan nekem való muzsika, úgyhogy át is küldte nekem. Több mint egy hónapos húzás, halasztgatás után most már bőven itt volt az ideje a posztolásnak, szóval bocs Rico.

.

estoner.jpg

.

Már a lemezt nyitó "Greenseeker" egy nagyon korrekt stoner muzsika, hatásos kibontakozással, horzsolós basszussal, desert rockos gitárdallamokkal, szabadba reptető vokállal. Nem hasonlítgatnám semmihez, de azt garantálom, hogy a műfaj kedvelői elégedetten fogják hallgatni. A kettes "Meet The Abyss"-nél engem főleg a nyugisabb részek desert rockos, átszellemítő hangulata fogott meg, plussz van benne egy-két meglepően durvulós szakasz. A következő szám elmeséli milyen az amikor "Darth Vader éppen másnapos", zeneileg egyébként semmi érdekesség nem található benne, az előző két számhoz képest meg inkább a nem rossz kategória. A negyedik, "Stump" egy délibábos, hallucinatív sivatagi karaván. Nekem itt főleg a gonoszkodó basszusgitár mögé szórt pszichedelikus gitártémák tetszenek, amik néha elég disszharmónikussá teszik az összképet, egyébként van egy kis doom feelingje is ennek a számnak. A következő "Level 5 Wizard" is elég belassulós zene, sőt az eleje egyenesen sludge-os, azán ez is egy kellemesen lebegős desert-stoner muzsikává bontakozik ki, bár a sludge témákból kapunk még néhányszor zenei és vokális téren is. A hatodik, "LSD Vampyre" ütemesebb muzsikája után egy változékonyabb tempójú, összetettebb számmal zárják a lemezt. Ennél a darabnál a legerőteljesebb a doom felhang, engem pl. nagyon emlékeztet a St Erik-re, meg az ének miatt még valami másik doom bandára, ami most nem ugrik be. Na mindegy, hátha majd valaki másnak...

A "The Stump Will Rise" egy elfogatható stoner album, se több, se kevesebb, ettől függetlenül ajánlom mindenki figyelmébe. Letöltő linkre nem kaptunk felhatalmazást, viszont Bandcamp-en végig lehet hallgatni az egész albumot és ha tetszett, akkor megvásárolható digitális formában 4.20 euróért, vagy CD-n 6.66-ért.

.

Tracklist:
01. Greenseeker 08:45
02. Meet The Abyss 05:48
03. Darth Vader Has A Hangover 06:35
04. Stump 07:06
05. Level 5 Wizard 07:59
06. LSD Vampyr 05:19
07. Mindweasels 09:58

.

foto_large.jpg

.

Tagok:
Corey Tomlins : ének
Kristian-Peter Vallikivi : gitár
Ralf Vinkler : gitár
Jaanus Luka : basszusgitár
Anton Veeremets : dob

.

Zenéjükről saját szavaikkal: " While hidden away in smoke-filled cellars, occasionally emerging to conquer local venues, Estoner has finished their debut album "The Stump Will Rise", which takes listeners on a magical trip from grim forests to the vastness of the cosmos. Estoner's music is heavily psychedelic and psychedelically heavy, encrusted with clean vocals, massive guitar licks and weird noise from the planets orbit. The band has been influenced by various scenes and times - there's a pinch of prog, a spoonful of groove and even a few sprinkles of extreme metal, but the main inspiration has come from thick and juicy stoner-rock seasoned with raw doom metal. "The Stump Will Rise" contains 50 minutes of psychedelic heaviness divided into 7 songs, that take listeners far into a parallel dimension and leave them there. Drink up your mushroom tea! "

.

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr164924558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása