Default style- Alternative style

Lahius 2012

noname_1.jpg

 

Kicsit érdekesnek találtam a srácoktól a levelüket. Őszintén szólva nem sok konkrétumot adtak. Egy 5 számos Ep-t küldtek nekünk elektronikusan. Nem tudom a lemez címét sem... Letöltöttem, meghallgattam (többször is), majd próbáltam egy kicsit érlelni magamban.

A Lahius Franciaország déli oldaláról való, Montpellier- ből. Amilyen bizarr ahogy megkerestek minket, olyan a zenéjük is. Csak ínyenceknek ajánlanám. Vannak elborult témák, elborult énekkel, de a javukra szolgáljon, hogy igazi Rock'n Roll is megtalálható helyenként. Azt viszont nagyon pikánsan tálalják. 5 dalból áll az anyaguk, melyek közt az egyik egy totális doom. Mind az 5 nóta más, néha valamelyik idegtépő is lehet akár, amit szépen fel is oldanak egy könnyebb, lazább finomsággal. Nem mondanám kifejezett stoner muzsikának, bár a hangzás az. Angol szövegeik 'jóféle' és a zenéhez illő dallamban íródtak. Véleményem szerint nem túl öreg alakulásról van szó és az első szárnypróbálgatásnak tudom be ezt az anyagot. Semmiképp nem írnám le őket, mert van fantáziájuk bőséggel, csak még nem igazán találták meg önmagukat.

Mindenesetre tanácsolnám nekik, hogy ne hagyják abba, mert ennél sokkal érettebb anyagot is jósolok a zenekarnak. Hangzásuk jó, zenéjük egyedi, ezért hosszú kitartás kell majd, hogy az emberek tudatába beférkőzzenek. Az interneten a szokásos helyeken megtalálhatók, bár egy biográfia jól jött volna...

http://lahius.bandcamp.com/ 
http://www.myspace.com/lahius 
http://www.facebook.com/pages/lahius/214886048549727 

Itt egy őrültebb nóta:

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr644820417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása