Default style- Alternative style

Satellite Beaver - The Last Bow 2012

satellite_beaver_ep2012.jpg

A lengyel zenei produkciók az utóbbi időben kifejezetten jól sikerülnek, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. A májusban kiadott The Last Bow album a Satellite Beavertől tovább fokozza ezt az érzést, és nem is alaptalanul. A négy számot 2010 és 2011 között írták, és ez alapján kapunk képet, hogy hogyan jutottak el a rock and rollos (Way Before), majd klasszikus stonertől (Pershing) a lassabb, masszívabb zenékig (Urania, Roadtrip), amely jelenleg legjobban jellemzi az együttest.

satellite_beaver_bp.jpg

fot. Paweł Wygoda

A hivatalos számsorrend azonban nem ezt a vonalat követi, sorrendben az első szám a Pershing. A klasszikus stoner megfogalmazás - melyet egyébként ők maguk írták a többi szám rövid jellemzésével együtt -, megállja a helyét, és nagyon színvonalas kezdése is az EP-nek. Igazi old school klasszikus, messze az átlagon felüli minőséggel együtt. Az Urania a korábban említett lassabb, masszívabb stílust képviseli, és valószínűleg - inkább a szám nevének köszönhetően képzelem ide, de - így szólna a Deutsch Norbert féle Urania zenekar is, ha nem instrumentális lenne.

A Way Before és a Roadtrip a két másik szám az albumon, és bár már inkább utóbbi a jellemző stílus a zenekarra, megférnek egymás mellett, mivel a hangzás, a felvétel minősége ugyanolyan jó. Profi munka. Meghallgatni szinte kötelező! (itt, vagy bandcamp-en)

Linkek:

https://www.facebook.com/SatelliteBeaver

http://satellitebeaver.bandcamp.com/album/the-last-bow

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr174779644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása