Default style- Alternative style

Billows - Billows (self-titled EP)

billows 1.jpg 

BenyoBoy ismét jelentkezett, ezúttal egy feltörekvő fiatal ámerikai bandát, a Billows-t hozta el nekünk:

  "Az online videojátékozás néha egészen fura dolgokat képes kihozni magából... példának okáért összeismerkedhetsz egy amerikai doom metal zenekar dobosával. Teljesen véletlenül velem is ez történt, így pár online bunyó között kaptam is az ajánlót, hogy keressek rá JT barátom zenekarára, a Billows-ra. Ők korábban Old Crown néven futottak, és a helyi underground zenei körök egyik ismert zenekara lettek. A maryland-i banda körbeturnézta már szinte az egész USA-t és olyan bandák előtt volt alkalmuk játszani, mint a német The Ocean.

  Stílusokat leginkább a sivatag közepén gyártott doom metalall tudnám jellemezni, hiszen egyaránt találhatunk stoneres gitárhangzást, pszichedelikus rockra jellemző szólókat és rendkívül súlyos, doomos basszustémákat. Az ének viszont leginkább hardcore-os mély hörgés/üvöltés, amit csak nagyritkán vált fel tiszta ének. Ez mondjuk nem is baj, hiszen ha valamibe/valakibe bele lehet kötni náluk, az talán a néha gyengén szereplő énekes.  

  Leginkább az első számban (annak is a második felében) vehetünk észre hamiskás tiszta éneket, de a többinél ez szerencsére nem érződik, így a hangulat sem romlik oly mértékben, hogy zavaró legyen. „We like playin' loud and heavy. Slow grooves and dirty riffs." írja magáról a baltimore-i zenekar és ebben minden benne is van. Az első, picit dallamosabb és pörgősebb nyitás után a több mint 21 perces, epikus és súlyos Appalachian Throne következik, ami egyértelműen a legjobb darab az anyagon. A záró szám számomra picit még dallamosabb volt, néha már-már Wolfmother témákat kezdtem vizionálni, de szerencsére játszanak annyira egyénien, hogy ez ne következzen be.

  A három dalon kívül még egy 2011-es bootleg koncertfelvételt is találunk a Bandcamp oldalukon, ahol ugyanezt a három dalt hallhatjuk, természetesen még autentikusabb körítésben. Házilag felvett cucchoz képest egész tűrhető a minősége, a stúdiózott lemeznek pedig úgyszintén nincs kristálytiszta hangzása, egy hangyányit tompa, de nem zavaró ez sem.

 

A banda jelenleg koncertezéssel és folyamatos tagcserével múlatja az idejét, de ha minden jól alakul, hamarosan egy rendes kiadvánnyal is lesz alkalmuk jelentkezni.

Mind a két anyag (az EP és a bootleg) elérhető a Bandcamp oldalukon „name your price” áron, azaz egy e-mail címért cserébe akár ingyen is beszerezhetjük a dalokat."

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr574778623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása