Default style- Alternative style

House Of Aquarius - The World Through Bloodred Eyes LP 2012

lp_cover_1.jpg

Kicsit érdekesnek találom ezt a Swéd négyest. 2001-ben hozták létre a HOA-t 2002-ben 3 nótát rögzítettek amit 2003-ban tettek közzé. Azóta ez a következő megmozdulás. Biztosra veszem, hogy jónéhány koncertjük volt és tudom, hogy még Németországot is megjárták. Ez viszont nem jelentené azt, hogy ilyen sokáig tartott, mire annyira össze tudták magukat szedni, hogy újabb anyaggal ékeskedjenek. Na sebaj, a hosszú várakozás megérte, mert elég profi anyagot adtak ki, amire az előző Ep-ről is felkerült 3 dal. 

 A The World Through Bloodred Eyes 8 számos és mindjárt az első nóta letaglózott. A stoner zenéhez hűen a hangzásuk tükrözi a '70-es évek hangulatát persze modern cuccokkal. Szóval amint elkezdtem hallgatni egy dolog élesen hasított kicsi kis koponyámba. Ezek skizofrének bakker... Olyan hangulatváltások vannak benne, mintha több személyiségű egyén írná a dalokat. Azért nem lehet minden nótára ráfogni, mert hozzák a stonerre jellemző témaköröket is, amibe nagyon ügyesen szövik bele a sludge-ot a doom-ot és a blues-t is. A hangulatváltások akusztikusba és elnyújtott dallamokba csap. Ilyen mértékben ez új volt még számomra, pedig elég sok zene megfordul nálam. Mire az album végére értem kéztetést éreztem, hogy újra és újra meghallgassam. Aztán megfogalmazódott bennem egy látvány amivel jellemezni tudnám a komplett kiadványt. Fülhallgatón hallgatva sokkal mélyebben átérezhető és ennek függvényében egy igazi 'mocsári szörn'y-ként tekintek a HOA-ra. Iszappal dobálózik lomhán, néha pancsol a sárban játékosan, de tud nagyon mérgesen és gorombán is nézni. Hatalmas mérete tekintélyt parancsol a látogatónak, ilyesztő, de nem halálos. Az album végére érve mintha két kézzel felnyúlna az égig és egyszerűen  letépi az univerzumot. Ezzel hozva el az apokalipszist. Örülök az utolsó nótának! A 'tracklist'-ben más helyen nem érte volna el ezt a hatást.

 Elképzelni sem tudom, hogy 2001 óta mi tartott nekik ennyi ideig. Állítólag segítség hiányában nem tudtak előrébb jutni és az ezzel járó költségek felemésztették az életüket. Azt gondolom, innen nyugatra azért könnyebb egy zenekarnak. Mi lett volna velük Magyarországon?

Mellettük szóljon, hogy ők már akkor is ilyen zenét játszottak! Ebből elég kitartással kultuszt lehetett volna csinálni. No meg persze némi kapcsolattal. Remélem aktivitásuk mostantól felpörög, mert elég egyedi témákat visznek bele. Mocskosul érzik.

A myspacen meghallgatható néhány nótájuk:

http://www.myspace.com/houseofaquarius

A youtube-ra fel vannak pakolva a dalok amit most nem linkelgetnék, mert piszok könnyen megtalálhatók...

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr734765317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása