Default style- Alternative style

The Company Band - Pros & Cons (EP)

Újabb vendégposzt kerül az asztalunkra Benyoboynak köszönhetően.

"Bár a stoner rock (természetesen) a kedvenc stílusaim közé tartozik, sajnos nem ismerek minden bandát (és szerintem nem is lehet). A Company Banddel is hasonló szinten voltam, és amikor korábbi kiadványaik egyikébe (egy kis-, egy közép-, egy nagylemez) minden előzmény nélkül belehallgattam, rögtön átfutott az agyamon, hogy „bakker, ez tiszta Clutch”.

Ez a gondolatom félig igaznak is tűnt.

Bár ez nem 100%-osan Clutch-copy, köze azért van hozzá, hiszen egy amerikai stoner rock supergroupról beszélünk, melynek énekese az előbb említett zenekarból szökött át. Neil Fallon alá a CKY dobosa, Jess „a tökkelütött deszkás reality show sztár Bam Margera testvére” Margera, Dave Bone gitáros (akinek a TCB az első említésre méltó szereplése), Brad Davis (Fu Manchu) basszeros tolja a jobbnál jobb hard rock alapokat, természetesen a kellő hangzásvilággal megáldva.

Az EP címe egy B-kategóriás, rég elfeledett vígjátékot is takar (ne keressétek, hazánkban sosem forgalmazták), borítója pedig a retrósított pszichedelika montázsának jegyében készült, amit mintha egy képcsöves TV-n keresztül látnánk. Hogy mindezeknek mennyi köze van a zenéhez, azt nem tudom. Ami biztos, hogy tévedni ezzel nem lehet, hiszen rendkívül igényes (táncoltató?) öt számot kapunk, melyek riffjeiben egyaránt felfedezhetjük a korai hard rockot, egy kis AC/DC-t, meg blues rockot is. Az első három szám a pörgősebb, bólogatós irányvonalat követi (melyet a személyes kedvenc Kill Screennel zárnak), hogy aztán két lassabb tempójú, bluesosabb dallal köszönjenek el (ideiglenesen) a hallgatótól. A profi, tapasztalt zenészek tapasztalata egyértelműen hallatszik: minden akkord, riff, énekbetét tökéletesen a helyén van, a számokat remekül építették fel, Neil epikus hangja pedig az egész lemezt átjárja, ami a dallamos hangzásvilághoz remekül passzol, legyen az az anyag lassabb vagy gyorsabb vonala.

A lényeg, hogy ajánlott. Úgyis a supergroup-ok korszakát éljük, akkor toljunk valami igazán tökös rockot!"

Mondjatok véleményt róla, esetleg nézzétek meg a saját blogját is, mert azt is érdemes szemrevételezni.     Benyoblog

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr104726688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2012.08.24. 10:28:30

Nagyon jól megfogalmazott, összeszedett stílusú írás, nekem szimpatikus. Én szavaznék a srácnak egy admint.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2012.08.24. 14:34:24

Ebben a lemezben legalább nem lehetett csalódni, nagy betűs Rock zene.

BenyoBoy 2012.08.24. 19:02:04

@joshibarat: Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszett az írásom és a lemez is! :)

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2012.08.31. 22:03:43

Hát jóhogy basszus! A lemezről meg meg beszélhetnénk, mert vannak, akik úgy gondolják, hogy az előző jobb volt. Lófaszt!

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2012.09.01. 07:50:43

Szerintem mindegyik anyaguk egyforma tökös, ha pedig úgy gondolod, hogy lenne még mit karcolni a lemezről, hát nosza. Volt már rá példa, hogy dupla poszt jelent meg. Úgyhogy csak bátran Joshi, mindig örömmel veszünk egy másik nézőpontot, pláne, ha a tiéd az.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2012.09.01. 09:15:15

@Nicodamien: Köszi, ez jól esik, de úgy gondolom Benyo mindent leírt róla, amit kellett. Az első ep(tudod, ami nálam is kint volt) után kijött nagylemez nem talált be nálam annyira, mint ez.
Hallgatgatom itthon a kis space rock témákat, amiket tömegesen töltögettem le, meg a tucat stonereket és ezt a lemezt a végére hagytam, pedig már egy hónapja a gépemen hevert. Na ez rögtön betalált. Baszottjó!
süti beállítások módosítása