Default style- Alternative style

Southern Society - Tales From a Southern Land 2012

01 - TheSouthernSociety Official Front Cover WEB.jpg

 2008-ban kezdtek operálni a szabadkai fiúk. Azóta 4 év telt el és meg kell mondjam, ez idő igencsak nekik dolgozott. Postai úton kaptam tőlük meg a lemezt. Bevallom őszintén, hogy izgatottan vártam már a csomag megérkezését. Kiváncsivá tett a várakozás. Talán ezért is lenne érdemes tőlük megrendelni a lemezt, mert mire megérkezik, már tűkön ülsz... Nekem nagyon kellemes csalódás volt ez a zenekar. 

 Southern-es metál, amibe itt-ott heavy is sunnyog. Olyan, amivel a magyar környezetben még nem találkoztam. Nagyon finom akusztikus témákat is tartalmaz, amik tényleg idézik a déli hangulatot. Minden egyes zenésznek ebben a csapatban felismerhető és különálló stilusa van, ami egy egésszé teszi amit csinálnak. Többszöri hallgatás után már tudtam, hogy kire melyik zenész volt hatással a világból, mégis mindenki megőrizte saját magát. Ez pedig nagy szó a mai stilustalanságban! Igényes a fizikai design is olyan értelemben, hogy amikor a kezedbe veszed, akkor nem egy újabb zenekar újabb lemezét fogod meg. Azt hiszem kicsit elfelejtettük, hogy mit is jelent egy album. Most megfogalmazódott bennem ismét, hogy mennyi meló van a háta mögött, amit simán le tudunk pontozni. Pedig egy album a külső megjelenést nem mellőzve, művészi alkotások gyűjteményét jelenti. Legalábbis számomra. Legyen az fotó, bélyeg, ez esetben pedig zene gyűjtemény. Kifejezetten örülök, hogy ezt az anyagot nem virtuális úton kaptam meg! Mindössze 1200 huf + postaköltség az ára! Tőlük is meg tudod rendelni, ha felveszed velük a kapcsolatot a hivatalos web-en: http://thesouthernsociety.com

The Southern Society web.jpg

 Egyre kevesebb zenekarnál tapasztalom azt is, hogy az énekes a kezdetekben nem mer alkotni. Itt viszont teljesen elengedi magát, belevágja az arcodba, akár tetszik - akár nem! Ő kiereszti amit kell! Tetszik ez a srác! A gitárok összhangban vannak és kiegészitik egymást. A dob teljesen jó hangzású igényes, nem kevés és nem sok. A basszus se csak alapokat hoz, hangzása illeszkedő, olykor egész fülbemászó dallamokat produkál. Igazából minden adottság megvan, ami ehhez a zenéhez kell. Szándékosan nem elemzem számról számra a kiadványt. Ez egy gyűjtemény, egy album és összetartozó hangulatok. Kár lenne szétbontani. A saját elmúlt időszakukról szól, nem lenne illendő egyet kiragadni. Szövegeik angol nyelvűek. Azt hiszem kimondhatom, hogy kicsiny kis térségünkben a legigéretesebb zenekar ez, ebben a műfajban. 

A youtube-on több videó is található, köztük koncertfelvételek is. Itt egy korábbi klipp, amit kb másfél éve töltöttek fel. (...megnéznék egy új videót a Tales from a Southern Land-ről is!...)

Lemezbemutató turnéjukra már elindultak. Legközelebb a Rocktusa fesztiválon jelennek meg szeptember 9.-én Csolnokon. Budapestre pedig október 13.-án mennek a Crazy Mama Club-ba. Érdemes egyébként megnézni az 'official website'-ot is, mert tele van infókkal és design-os is. Én személy szerint szeretnék eljutni egy koncertjükre és megnézni, hogy a szinpadon milyenek. Facebook-on is tudod őket lájkolni, ha ott szoktad az ilyen rendezni:

http://www.facebook.com/pages/THE-SOUTHERN-SOCIETY/112839117869 

Zárószóként elnézést kérek mindenkitől, akit zavart, hogy helytelenül minden 'i' betű rövid lett a szavakban, de elromlott a hosszú i-s billentyűm... Sorry, hamarosan orvoslom!

/Szaki/

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr944706789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása