Default style- Alternative style

Tuber : EP (2012)

.

Tuber ep 12 vinyl.jpg

.

Ezzútal az instrumentális zenét játszó Tuber kérte fel blogunkat, hogy ismertessük nektek legújabb kiadványukat. A görög nemzetiségű együttes 2010-ben alakult, első bemutatkozásuk, pedig 2011-ben történt meg a "Smoked Up Notes" című számmal. Ehhez a szerzeményhez jelenleg kizárólag digitális formában lehet hozzájutni (letöltéssel), viszont ez év júniusától már kezünkbe vehetjük az együttes öt számát tartalmazó adathordozót is. Az öt tétel limitált példányszámban jelent meg a Krauted Mind Records gondozásában és sajnos csak vinylen. Lemezjátszóval rendelkezők megrendelhetik 18 ( 180g-os black kivitel), illetve 20 (orange verzió) euróért, a többieknek meg ingyen letöltési lehetőség van biztosítva Bandcamp-ről, amihez mindössze egy email-t kell dobniuk.

A kiadó jellemzése szerint a stoner-, a desert- és a space rock elemeit vegyíti zenéjében a csapat és szerintem ezek a kifejezések nagyjából le is fedik, azt a féle zenét, amit itt hallhatunk. Talán még annyival egészíteném ki a stílusbeli meghatározást, hogy helyenként (főleg billentyű és gitárdallam terén) post-os harmóniák is beleszövődnek a kompozíciókba, úgyhogy a Monkey 3, vagy a The Egocentrics kedvelői nagyon kajálni fogják. A poszt végén lévő Bandcamp lejátszó segítségével mindenki eldöntheti, hogy szimpatikus-e neki az album, vagy nem, ezért nem is elemezgetem a számokat feleslegesen.

Mostanában egyre kevesebb ilyen jellegű albummal lehet találkozni, úgyhogy én most hallgatom harmadszorra. Aki emlékszik még a fent említett hárommajom lemezeire és hiányolja mostanában a hasonló hangulatú zenéket, az ki ne hagyja! Elutaztat, ellazít, kikapcsol...és ehhez hasonló frázisokat tudnék csak használni az albummal kapcsolatban, meg persze azt, hogy nagyon fasza.

.

Tracklist:
1. Sex And Depression (10:55)   
2. Lap Dance (06:44)   
3. The Fall Of The Wall (10:26)    
4. Attack From Mars (06:30)   
5. Smoked Up Notes (Bonus track) (06:40)

Tagok:
Yannis Gerostathos - Guitars
Nikos Gerostathos - Drums
Paris Fragkos - Bass Guitar

.

.

.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr324658258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemtombaje 2012.07.17. 07:02:26

Kösz Joshi, még az új 3majomnál is jobb.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2012.07.19. 19:23:15

@nemtombaje: Szívesen Baje úr, remélem sok ilyet posztolhatok még idén.

Bobby Newmark 2014.01.05. 19:54:14

Kicsit későn találtam ide, de megemlíteném, hogy szerintem a Smoked Up Notes az EP után jelent meg.

Egyébként nekem egyik kedvenc bandámmá küzdötték magukat, az új lemezük nagyon jó.
süti beállítások módosítása