Default style- Alternative style

The Talking Horse - A Legal EP

 

 "Habár a The Talking Horse nem nevezhető kimondottan stoner bandának, a hatások között és talán a a hangzásban illetve a témákban is ott bújkál a déli életérzés. Ha definiálnunk kell amit játszunk, akkor a stonedcore megnevezést használjuk, nem nehéz kitalálni, valahol a stoner és a hardcore keveréke, ennél viszont azért sokkal több." 

Öten vannak és Pécs a hely ahol élnek. Ennyit tudunk róluk. Más nemigen kell, ahhoz, hogy a zene hasson ránk. Főleg, ha jó az a zene és a The Talking Horse nagyon jó kis muzsikával zsibbasztja le az embert. Valóban amolyan hardcore, stoner  keverék, de azért mégis egy kicsit több is, meg talán kevesebb is. Stoner elem ugyanannyi van, mint reggae, metal esetleg punk. Itt azonban a nóták gerincét egy szellősebb hardcore adja és az összes többi mozgatja ezt a vázat. Nagyon jól ballanszirozva, hogy ne legyen zavaróan sok semmiből, mégis változatosságot adjon a daloknak. 

 A déli életérzést én nem nagyon érzem, de a szabadság feelingje átszövi a Legal-t és ez már eleve több, mint az az erölködés, amit sok "Stoner" bandánál el kell viselnünk. (Nagyon sokan úgy gondolják, hogy a Stoner rock nem más, mint a Pantera parasztosan és most nem kifejezetten csak a magyar bandákról beszélek.Tisztelet a kivételnek.) Szóval nagyon kis szellős és laza az anyag, annak ellenére, hogy van itt üvöltözés, meg düh, meg villanygitár, meg szőr, meg szakáll...

A Legal EP ingyérbe lehúzható a csapatkempingen, vagy az arcoskodón. Szeretném őket élőben is látni, mert úgy gondolom, hogy nagyon süti, ráadásul amikor hallgattam állandóan a Wackor ugrott be. Mondjuk egy közös koncert? Hm? Finom.

AMEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr774619546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mullerpeti 2012.07.01. 15:54:51

Ha nem láttad őket élőben, akkor semmit sem hallottál :) Kötelező esemény, pótold mielőbb!

Astronaut 2012.07.01. 18:52:25

Hello srácok!
Megkaptátok az e-mailt a lemezünkel kapcsolatban, vagy küldjem át még 1x?
Üdv GIANT HORIZON

FlDutchman · http://stoner.blog.hu 2012.07.01. 23:17:41

@Astronaut: Igen, dolgozok az ügyön! Kip an rakkin!

Astronaut 2012.07.02. 05:33:33

OK köszi! Ma meg hallgassátok a Tilos rádiót 20:00tól!

Emceze 2012.07.02. 07:38:29

The Talking Horse legközelebb Pécsett július 7-én a Dirtyben ingyért, majd 13-án este 9-kor a Rockmaratonon a NuskullPitben! Gyertek csak gyertek! (és köszi a cikket!)
süti beállítások módosítása