Default style- Alternative style

Grizzly Knows No Remorse - Bearotica

  'Kedvemrevaló' zenét csöppentettek rám. Kb. úgy érzem magam ezek után, mintha egy gyertyákkal gyengén megvilágított félhomályos és enyhén párás szentélyben a Stoner-Southern-Sludge szent cseppjei hatolnának irdatlan mélységeimbe a homlokomon keresztül, mely elképesztő frissességet sugárzóan tökéletes üdeséget adnak, valami 'másvilágból'  származó ujjbegyeken keresztül. Michelangelo Sixtus-kápolna mennyezetfreskójához hasonlóan... Ennyi fantasztikus zene után nem értem, hogy egyesek miért burkolóznak a 'populárisság' satnya, büdös és hazug köpenyébe...

 Ez a moszkvai csapat tudatosította bennem, ami eddig talán előlem is elrejtőzött bennem. Ha a 'vörös-zászlós' nemzettség ilyen ütemben kezd stílusossá válni, akkor azt szeretném, hogy megint telepedjenek ránk pár évtizedre... (talán az élet más oldalait is rendbe tudnák rakni nálunk). Ebben a zenekarban rengeteg életet fedezek fel. Azt hiszem a Rock 'n Roll-os beütésnek köszönhető. Dögös dallamokkal énekel Andrew Lockjaw Angolul. A két gitár remekül együtt tud működni és kiemelik egymást (Johnny Taranovsky, Victor Kucher). A basszus (Elijah Shemyakin) határozott alapot nyújt, talán kicsit hátrébb szorult, mint a stoner csapatok nagytöbbségében, de semiképp nem írnám le, mivel itt rengeteg R'nR van jelen, ráadásul pörgésből sincs hiány. Ami viszont első hallásra felkeltette figyelmem az Andy Novosyolov dobjátéka. Hihetetlen ritmusokat ad, találó váltásokkal fűszerezi, letaglózó húzással kényszerít helyenként 'csincsóktaposós-döngölős' lábmunkára. Róla eszembe jut egy kedvenc dobosom, Vinnie Paul (Pantera, Damageplan, Rebell Meets Rebell, Hellyeah) súlyosságot idéző vonása. A duplázót okosan használja. Nem vágja tele a zenét vele. A kívánt helyeken viszont rendesen kihasználja!

 

A Bandcamp oldalán az Bearotica (2011) 9 'dolcsiért' letölthető:

gknr.bandcamp.com/

Ízelítőként viszont itt van a 2009-es Demo anyaguk Flashback 'N' Hangover címmel. 5 nótát tartalmaz és elég jól szól egy bemutatkozó lemezhez képest. Ingyen letölthető erről a linkről:

gknr.bandcamp.com/download

 

 Koncerten ezek a srácok a maximumot hoznák ki belőlem. A végére nem állna a közelemben senki... Nincsenek a pincébe hangolva, a stílus jegyeit mégis hordozza. Remek hangzás ehhez a zenéhez. A fene se hitte volna, hogy Orosz barátaink képesek a szögletességet elhagyni és ilyen felszabadultan átadni ezt a feelinget. Úgy látszik nagyobb stoner forradalom van a világban, mint hittem. Csak nálunk nem ismerik még?

 A hálón megtalálhatók a Facebook-on és a Twitter-en is. A Youtube-on több videójuk is látható. Akinek felkeltettem az érdeklődését, az ugorjon neki a netnek, nem kell sokat keresgetnie...

A leggyorsabb, ám nem a legmeghatározóbb elérhetőségük itt van a türelmetlenek részére:

/Szaki/

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr534499448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2012.05.12. 22:00:52

hatalmas a zene és klipp is, mekkora ötlet. feeling yeah, bár nem igazán stoner, de se baj :)
süti beállítások módosítása