Default style- Alternative style

Muffler Men - Trigger and Fly (2011)

Muffler Men



A Muffler Men nevű belga rock trió 2011-ben jelentkezett bemutatkozó lemezével, ami a ’Trigger and Fly’ címet kapta. Az együttest két korábban is közös zenei múlttal rendelkező illető, Steve De Vlieger és Dirk Legiest alapította, hozzájuk csatlakozott később Jelle Van Lysebettens basszusgitáros. 2008-tól dolgoznak együtt, 2009-ben és 2010-ben pedig már több fesztiválon is felléptek.

Eleinte metál jellemezte leginkább a zenéjüket, de egyre inkább a rock felé vették az irányt, és a Foo Fighters, Muse, Queens of the Stone Age útját kezdték követni.

A debütáló lemezen is tükröződnek ezek a hatások, a Daily Taste Of Summer című szám az első a sorban, kissé borús hangulat jellemzi ezt a trekket zenei oldalról. Énekorientált zenéről van szó, a harmadik szám Killer on The Loose metál zenei elemeket, az azt követő Engineer pedig grunge-os témákat is felvonultat.

Ezt követően az engem a Hellacopters-re emlékeztető Mistakes, és The Takeover szám is teszi a dolgát. Az All Dressed Up még egy érdekes instrumentális téma a lemez végén, nem is tudom miért, de a szám befejezése eszembe juttatta a Qotsa ’I Think I Lost My Headache’ című számát.

A lemez ingyen streamelhető a lentebbi linkek egyikéről.

Tagok: Steve De Vlieger, Dirk Legiest, Jelle Van Lysebettens

Számlista:
1. Daily Taste of Summer
2. Animal
3. Killer On the Loose
4. Engineer
5. Mistakes
6. The Takeover    
7. Lack (The Bad Apprentice)
8. Trigger and Fly    
9. All Dressed Up    
10. In Your Fire (Bonus Track)

Linkek:
www.mufflermen.net
www.cdbaby.com/cd/mufflermen (digital and physical distribution)
www.facebook.com/mufflermen
www.myspace.com/mufflermen
www.twitter.com/mufflermen
https://www.youtube.com/user/mufflermenvideos

(pictures from facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr694100931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása