Default style- Alternative style

Marbles - Hit The Road (2011)

 

A Portugál stoner rock a Marbles esetében egy másik oldalát mutatja, mint a korábban már posztolt Killimanjaro, heavy-blues helyett most kemény fuzz rockot (na jó, ez is blues, de fuzz-blues) kapunk az arcunkba, már ha el tudjuk viselni az ezzel járó következményeket.

1995 augusztusában jött létre a formáció Lisszabon külterületén Montijo városában. Az első demójukat 1996-ban rögzítették és a ’Sleepy Time’ elnevezést kapta. A ’Quite the Same’ című daluk pedig rákerült egy fiatal garázsbandákat felvonultató válogatáslemezre, a ’Teenagers From Outer Space’-re.

 

Az együttes ezután aktívan folytatta a zenélést, 1997-ben, 2000-ben és 2004-ben is rögzítettek demó anyagot. 2007-ben ketten távoztak a Marbles-ből, majd így a most már háromtagú zenekar tavaly év végén kiadta ’Hit the Road’ nevű lemezüket.

Amint írtam följebb, tényleg kemény fuzz rock élménnyel gazdagodhatunk, ha meghallgatjuk őket, szerintem nagyon hangulatos anyagot hoztak össze. Kiemelni egyetlen tételt sem lehetne, a színvonal az elejétől a végéig magas, más kérdés, hogy a ’Feel Alright’ lett a személyes kedvencem, ami az első dal az albumon.

Linkek:
http://marblespwr3.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/marblespt

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr384101273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása