Default style- Alternative style

Orange Goblin : A Eulogy For The Damned

orange-goblin-an-eulogy-for-the-damned-promo-500pxcover-pic.jpg

Ahogy a borító is jelzi: Narancs Manóék ezúttal nem a sivatagban garázdálkodnak, mint azt legtöbben várnák tőlük, viszont mentségükre szolgáljon, hogy kárpótlásul kurvanagy zúzásokkal, hatalmas gitártémákkal és -eddig sosem hallott- minőségi hangzással ámultatják el a rajongókat.


Nem hiszem, hogy lenne akár egyetlen stoner fan is, aki ne várta volna baszottul a műfaj egyik legfontosabb idei megjelenését, illetve nem hiszem, hogy csak én vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy most valami példátlanul erős anyagot hoztak össze. Többszöri hallgatás után is rohadtul betalál pl. a groove metal bandákat idéző Acid Trial, aminek technikázós, kicsavart riffjeiről még a Mastodon is eszembe jutott. Tipikus thrash szólamok és arra utaló elemek uralkodnak a -hol bellassult, hol megbonyolított- The Fog című számnál is, de ugyanúgy thrash feelinget tapasztalhatunk a Death Of Aquarius-nál is, ami akár egy Overkill lemezen is bőven elférne, betonszilárd szaggatott riffjei és kimért középtempójának köszönhetően. Az ilyen és ehhez hasonló számok mellett a lazább Save Me From Myself szinte már ki is lóg a sorból Five Horse Johnsonra jellemző southern felhangjaival és Lynyrd Skynyrd-ot ünneplő dallamos kórusaival. Egyébként Hammondos háttérszínesítést is csak kifejezetten ennél a számnál, és -a lemez másik stoneresebb tételénél- a Bishop's Wolf-nál találhatunk. A hasonlóan dögös szerzemények közé sorolható még a Return To Mars című tétel is, ami lazáskodó gitárbetéteket és húzós groovokat egyaránt felvonultat, az A Eulogy For The Damned, pedig nemcsak a lemez legkomplexebb, legszínesebb tétele, de ugyanakkor tökéletes záródarab is.

A londoni stoner nagyágyúk minden eddigi albumukon tartották a jól megszokott irányvonalat, viszont ezúttal úgy gondolták, hogy itt az ideje kicsit felzavarni az állóvizet. Egy igazi adrenalin-fröccs lett az A Eulogy For The Damned! Nálam nagyon betalált, remélem nálatok is be fog!


Tracklist:

01. Red Tide Rising
02. Stand For Something
03. Acid Trial
04. The Filthy & The Few
05. Save Me From Myself
06. The Fog
07. Return To Mars
08. Death Of Aquarius
09. The Bishops Wolf
10. A Eulogy For The Damned

OrangeGoblin.jpg

Tagok:

Ben Ward - Vocals
Martyn Millard - Bass
Joe Hoare - Guitars
Chris Turner - Drums


A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr254080134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2012.02.09. 12:18:50

szép volt! küldtem házifeladatokat is, megtaláltad őket?
süti beállítások módosítása