Default style- Alternative style

Eggnogg - Moments in Vacuum

 

Rico barátom hivta fel a figyelmemet, hogy a New York Cityből származó Eggnogg felkért minket, népszerűsitsük az új Moments In Vacuum nevű nagylemezüket. Az igazság az,  hogy ez elég régen volt, én meg azt hittem, hogy már ki is posztoltam. Hát nem. Bocs. Most pótolom a mulasztást.

Az Eggnogg túl van már egy lemezen és egy EP-n, de most ismét terrorizálnak minket ezzel a csodaszép kiállású albummal. Ha a boritó felöl közelitünk a zenéhez, nem sokat tévedhetünk, ugyanis ez az erősen T-Rex féle hippi/glam/csicsa/majdnem homo külcsin, egy hasonló belbecset takar. De csak hasonlót, mivel nem ez adja a zene gerincét. Ezek a jelzők inkább csak a fűszert adják, amitől egy kicsit szokatlan, egy kicsit más és egy kicsit befogadhatóbb lesz az Eggnogg zenéje.

Alapvetően itt Doom muzsikáról beszélhetünk, iszonyat nagy riffekkel, elszállásokkal és hatalmas dallamokkal megspékelve. A Magoggal úgy inditják a lemezt, hogy még az Electric Wizardék is összehuggyoznák magukat. Döngölnek, ütnek és az énekkel gyógyitanak, furcsa egyveleget képezve. A folytatásban pedig a Raking the Dough elröpit minket San Francisco utcáira. Látom magam elött a főcimet, ahogy áthaladunk egy bazi nagy autóval azon a csúnya nagy vashidon. 

A Wheel Of The Year egy az egyben blues, de nagyon betegen; a szám végén szerintem az év egyik legjobb gitárdallama bukkan fel.

A következő darab viszont, a Nebuchadnezzar két részletből áll. Az eleje amolyan "guitar lession", majd erre jön rá egy már-már hagyományosabb doomolás Pentagram stilusban, némi T-rex hangulattal.

A One Monster's Confession pediglen tökéletes elegye a Noisnak és a Doomnak. Már ebből a pár dalból is láthatjátok, milyen sokrétű ez az album. Mindennek a magját a Doom adja, és ez tényleg egy furcsa elegyet hoz létre, amitől nem lesz unalmas a zene. A Cydonia is egy laza gitáros, hippis darabként indul és az is marad. A cimado Moments In Vacuum egy horrorfilmzenébe oltott Funeral darab. A legvégén mintegy koronaként jön egy baromi jó összegzése az eddig hallottaknak, a Rhythmic Past. 

Esetleg ha valaki kedvet kapott volna ehhez az anyaghoz, az a Palaver records oldalán belefülelhet.

 AMEN

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr943468407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása