Default style- Alternative style

J. D. Overdrive : Sex, Whiskey & Southern Blood (2011)

 

 

Lövésem sincs mi lehet az oka, annak, hogy a lengyel csapat egyik pillanatról a másikra nevet változtatott. A blogon is ajánlott Pure Concentrated Evil című ep-jük idején még Jack Daniels Overdrive néven szerepeltek, aztán ezt hirtelen lerövidítették J. D. -re. Na mindegy, nézzük inkább a zenét, amit 2011-es lemezükön találhatunk.

Ha összehasonlítjuk a tracklistet a 2008-as kislemez számaival rögtön észre is vehetünk három számot, ami mindkét kiadványon szerepel. "The Art Of Demolition" - "Stoned To Death" - "Demonize". Aki esetleg emlékszik még az öt számos ep-re, netán erre a három számra, az nagyjából már tudja is, hogy mire számíthat az egész albumon. Betonszilárd alapok, izmosan dörrenő basszus, oldschool gitártémák és erőtől duzzadó ének, ami főleg Phil Anselmo stílusához hasonlítható, de valahol emlékeztet Sully Erna orgánumára is.

Nem is tudom mikor éreztem utoljára ilyen nosztalgia hangulatot zenehallgatás közben. A basszusriffek már önmagukban is annyira állatul szólnak, ami miatt nem elég csak egyszer meghallgatni az albumot, a többi hangszer játéka és az ének meg már csak hab a tortán. Baszottul headbangelni támad kedvem ezekre a zenékre, szóval nagyon fasza kis lemez ám ez, ráadásul még egy  Jimmy Hendrix számot is feldögösítenek rendesen(Purple Haze). Attól függetlenül, hogy a lemez összhatása elég egységes, azért néhány szám így is rohadtul hallgattatja magát. Jóféle muzsika pl. a szaggatott groovokkal megpakolt "Guilt And Redemption"(fülessel hallgatva kurvajó), a 90-es éveket megidéző "Truth Teller" és az odabaszós "Stone To Death", ami egyébként megtalálható a kislemezen is.

Nem is szarakszom tovább a számok dicsérgetésével, ez a lemez kurvajó!

 

 2

Tracklist:
1. A Taste Of The South...
2. Ballbreaker
3. Boot Hill
4. Truth Teller
5. No Man.s Land
6. The Art Of Demolition
7. Stoned To Death
8. Guilt And Redemption
9. Purple Haze (Jimmy Hendrix cover)
10. Demonize
11. Into The Same River

Band:
Wojtek 'Suseł' Kałuża     - vocals
Michał 'Stempel' Stemplowski - guitars
Łukasz 'Joorek' Jurewicz - drums
Tomasz 'Tommy' Cedzyński - bass guitar

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr573289405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2011.10.09. 13:37:22

...és honnan tudjuk letölteni, lejátszani a zenét, hogy meghallgathassuk ezt a nagyon fasza kis lemezt?

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2011.10.09. 13:48:42

Beraktam a borító mögé így utólag.
süti beállítások módosítása