Default style- Alternative style

1000mods : Super Van Vacation (2011)

 

 

A görög 1000mods három ízelítő ep után végre kiadott egy teljes lemezt is, ahol a három eltérő világú ep erényes tulajdonságait egybeolvasztva találjuk meg. A már jól bevált recepten tehát nem is nagyon változtattak, a lemez keverését viszont a sztárproducer Billy Andersonra bízták. Így persze nem nehéz kitalálni, hogy a hangzás nagyon pöpec lett, de főleg az tűnik ki leginkább, hogy a basszus minden egyes számnál kifogástalanul búg, morog, hengerel, szóval baszottjó hangja van.


Az első "Road To Burn" egy Kyusst idéző, málhásabb darab, jó öblösen megszólaló, telt basszussal. A következő "7 Flies" a bugisabb szerzemények közé tartozik, fasza kis pumpálásával a Lowrider bólogatósabb számait idézi. A harmadik, "El Rollito" minden összetevőjében nagyon eltalált muzsika. Az ébresztős gitár alaptémáját ügyesen egészíti ki az erőteljes basszus és a hozzá társuló lábdob dinamikája. A vehemenciát ezután egy fokkal megint feljebb emelik a "Set You Free"-vel. Magával ragadó, lökdösődő ritmizálása adja a szám sava borsát. A basszus-dob összjáték itt rettentően élvezetesen szól. Ennél kissé könnyedebb, jammelősebb szám a következő, "Vidage", amiben nekem a Spice-ra emlékeztető vokál, a laza ütem és a kellemesen blúzos gitártéma tetszik leginkább. A "Navy In Alice" megint a bugizósabbak közé való, a hetedik, "Track Me" nyitánya pedig egyenesen a sivatagba kalauzol, hogy aztán a masszív mélyek és a középtempó alatti ütemek jó messzire vigyenek minket. A következő két szám stílusa sem üt el igazán az előzőekhez képest, a lemezt záró "Super Van Vacation"-ban pedig erősen Kyuss-os feelinget kapunk egy nagyon eltalált, vissza-visszatérő beindulós riffel, John Garcia dallamait idéző énekkel és pszichedelikusságba mászó végkifejlettel.

FLDutchman kolléga egy ízben már felhívta a figyelmeteket a csapat Október 5.-re várható, budapesti koncertjére, ahol élőben is élvezhetitek játékukat, én pedig ezt ugyancsak ajánlani tudom mindenkinek! A 2011-es év egyik legélvezetesebb Stoner Rock albumát pedig ide kattintva le is tölthetitek.

 


Tracklist:
1. Road To Burn
2. 7 Flies
3. El Rollito
4. Set You Free
5. Vidage
6. Navy in Alice
7. Track Me
8. Johnys
9. Abell
10. Super Van Vacation

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr273271910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2011.10.20. 22:22:15

zseniális album, tépem a hajamat, hogy nem voltam a bulin! előbb kellett volna meghallgatni.
süti beállítások módosítása