Default style- Alternative style

Kuplung Klán- Elnézést! Ez a kábel hova megy?

 

Vicces gyerekek ezek a Kuplungék, az már biztos. Sőt az is biztos, hogy a viccben nem ismernek tréfát (ez nagyon olcsó poén volt). Először is szerintem semmi közük a Stonerhez és más egyéb ilyesfajta skatulyához. Másodszor is egy olyan kiadónál vannak (wacuumairs), ami főleg Hip Hop brigádokkal foglalkozik. Harmadszor pedig olyan instrumentális HC zenével van itt dolgunk, amiben viszonylag sok a vokális rész.

Hogy miért kerülnek ki mégis erre a blogra? Erre is három a való igazság. Először is g... jók, másodszor is magyarok, harmadszorra szórakoztatóan kitöltenek egy hiányzó részt a honi rockzenében.

A zenéjűk inkább a HC gyökereiből eredhet, legalábbis nekem nagyon ez tűnik ki. Nagyon sokszor bevillanak az Entombed pankosabb, HC-sebb dalai. Intenziv és sodró zenét hallunk, amire nagyon jó pogózni bárkinek, aki elkapja a koncert ritmusát. Azért a koncertét, mert ez a fajta zene igazándiból a szinpadon érzi elemében magát. Ezt mi sem igazolja jobban, mint az ingyenesen letölthető anyaguk. A számok közötti szüneteket igyekeztek kitölteni koncert hőbörgésekkel és stúdiós hülyülésekkel.

 

A vokális dolgok elég furák. A számcimeket üvöltözgetik elsősorban, de amikor valami hosszabb szövegrész jön, akkor se nagyon lehet kivenni, hogy mi az. Lehetne akár mongolul is, a lényeg a hangulat. Az énekes (?) részek hangulatilag nagyot dobnak a dalokon. Mivel hangszerszerű zajkeltésnek használják, ezért Instrumentális HC-nek nevezném vokalizálva.

Mindenesetre amikor a vonaton utazom hazafelé és nagyon tele a bugyrom a mindenféle komolykodó zenekarokkal, na akkor elő a Kuplung Klán és nagyon jól elszórakozom. Erre való. A világot tán nem váltják meg, de nem is ez a céljuk. Mindenki örvendezzen, vagy ha nem tud, hallgasson Kuplungot.

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr943267601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2011.09.30. 16:06:40

Pont ilyesmi kell most nekem. Köszi Nico.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2011.09.30. 16:09:30

Ja, más: nem tudom ki szedte ki a legújabb komentek dobozt, de szerintem nem volt fasza ötlet. Ha pl. valaki komentet fűz valamelyik régebbi ajánlóhoz(pl.hibás link), azt hogy a fityfenébe vesszük így észre?

mr.T 2011.10.01. 11:49:25

hehe, vadkeleti haverok! :)
süti beállítások módosítása