Default style- Alternative style

Eggnogg

Nagyon rég nem posztoltam már, magánjellegű problémák végett, de most van egy kicsiny időm és van egy tartozásom is, amit most leróvok.

Az Eggnogg komoly eséllyel indulhatna a hülye nevű bandák versenyén. Talán meg is nyerné. A hülye botitók versenyén is befutó lehetne. Azonban aki nekigog és belehallgat a zenéjükbe, az nem érti, hogy mindez miért. A zene annyira profi, mint amennyire a körités gyermeteg.

Igazándibol az új albumot kivéve csak két anyagukról tudok, a III-ról és simén csak Nogg-nak keresztelt Ep-ről. Mindegyik egy kis gyöngyszem a Rockzene sötétebbik oldalán. A legújabb sem lett szar. 

Nagyon sokan úgy aposztrofálnák az Eggnogg zenéjét, hogy Doom. Ez nem igaz. A Doom zene is csak egy kis szelet, amit felhasználnak ahhoz, hogy szinesebbé tegyék a saját maguk által létrehozott zenei világot. 

A kezdő Magog példának okáért leszakajtja a fejedet a hatalmas Riffjével és bele is köpne, ha nemj árná át az a hippi feeling, ami az egész lemezre jellemző. A wheel Of The Year pedig nem más, mint egy újragondolt blues alapvetés, olyan kezdéssel, amit bármelyik cserkész tábortűz mellet eldúdolhatnának. A One Monster's Confession azt mutatja be, hogy nem ál távol a zenészektől a Noise zene sem, igaz itt már a Doomolás is nagy szerepet játszik, mint ahogy a Nebuchadnezzarban is. A Sydonia pedig a lemez szerelmesszáma fantasztikus gitárbetéttel, tiszta havimetál villanygityó. A cimadó Moments In Vauum a lemez leggyengébb darabja, ami nem azt jelenti, hogy szar is. Egyszerűen a többi jobb. A Rhytmic Past a Funeral/Doom Gothic/Dark zenéknek az esszenciája és ez méltóképpen zárja a lemezt.

A végére hagytam a Raking The Dough szerzeményt, ami legjobb tétel a lemezen (szerintem). A refrén nagyon fasza lett és aki ismeri és szereti a San Fransisco utcáin kezdőzenéjét, az itt örömködhet. Azt a vartyogó gitárt itt tökéletesen hozzák. Fincsi.

Ajánlom mindenkinek ezt a jónevű brigádot, mert aki végre nem egy átlag "jól sikerült" albumot szeretne meghallgatni, az nem fog csalódni. A Palaver Records, aki őket hajtja és itt bele is fülelhettek a dalokba, vagy szóljatok nekünk...

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr403236792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

undertow 2011.10.01. 00:04:53

csapasd kérlek. a III-t imádtam, ezt viszont nem találom sehol.

undertow 2011.10.01. 12:07:00

kösz mester, ez fincsi.

a magog elején a sample egész véletlenül nem twilight zone? vagy csak túl sokat tömtem a pipámba? :)
süti beállítások módosítása