Default style- Alternative style

Ismét ezek a lengyelek!

 

Lengyelországban underground zenei fronton hatalmas mozgolódás van. Most nem sorolom fel a nagyszerű stoner, doom, psychadelic és más egyéb zenekarokat, mert egyrészt ez egy teljes posztot is megérdemelne, másrészt pedig aki nyitott szemmel és füllel jár a neten, az könnyen rájuk bukkanhat.

 

Én is viszonylag könnyen megtaláltam a Belzebong nevű formációt. Már a névválasztás is ötletes és  többé-kevésbé takarja a muzsika hangulatát, tartalmát.

Tavaly megjelent nekik egy két számos demó. Most itt van a vadiúj anyaguk, amin a demón szereplő két szám is hallható, másik két nemrég rögzitett nótával kiegészülve.

 

 

A nevük és a lemezcim alapján (Sonic Scapes & Weedy Grooves)a figyelmes ember hamar rájöhet, nem vetik meg az Anyaföld legnagyobb ajándékát, a zöld csodát.

 

A zene nagyon jól tükrözi ezt a mentalitást. Kellően mély, füstös és monoton. Persze mindezt nagyon jól adagolva. Nem egyhangú, de elég repetitiv ahhoz, hogy az ember jól érezze magát. Mély, mint az apácák méhe és füstös, mint egy jó parasztkolbász!

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr42851422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2011.04.28. 12:51:27

baszottnagy riffek, baszottnagy hangzás, csak a dobon nincs fuzz pedál (sajnos). hiiihhéjj! nem bírom letenni...

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2011.04.28. 22:07:07

Na ehhez hasonló sincs itthon.(kaccsintás)

nemtombaje 2011.04.30. 07:49:10

Fasza nagyon,de arra is kíváncsi vagyok,hogy egy nagylemeznyi anyag elég változatos lenne,unalomba doom-olás nélkül.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2011.04.30. 21:21:01

Úgy gondolom, hogy ezeknek a fajta bandáknak nem kéne nagylemezt kiadni, csak félévente előjönni egy EP-vel. AMEN
süti beállítások módosítása