Default style- Alternative style

URANIA Hej!!!

 

 

 Valami nem stimmel, mert az Urania nemrég járt nálunk és most ismét tiszteletét teszi a Carpathian Woodoo anyaggal, ráadásul ez sem gyenge. Először is olvassátok el, mi a véleménye Aiwassnak, a mű létrehozojának.

 

Urania - Carpathian Woodoo:
Hideg északi szelek szellemhangjai kísértik a kopár völgyeket,pogány rítusok és ősi énekek dallamait hozzák, sámánok dobjai adják a transz-tánc ütemeit, és békében táncolnak rá a túlvilági szellemlények,együtt az emberekkel, a végtelen erdők mélyén,ahol szentségtelen áldozatokkal tartják fenn a sötét békét Isteneikkel.
De a modern idők utazói más Istenségeknek hódolnak: a lendület, lóerő, napfény, száguldás Isteneinek, a délibáb, a fű, a ritmus és tánc Istennőinek, meztelen boszorkányokról álmodnak, akik obszcén táncukat járják a tűz körül, körbe-körbe, szédülésig, eksztázisig, ájulásig, egy éjfekete, rejtett fensíkon.
Sűrű ködök  nyalogatják a hegyek lábait, hideg a hajnal. Sámánok hangja zeng, beteljesülését várja a homály, ami értelmet ad a létezésnek, messzi, ismeretlen, félelmetes világok hordái törzsi háborúkat vívnak egy hűvös szobában.
Egy hallucináció, egy álom. Varjú angyal haragja és könnye, akiért meghalnál. Szemében hideg holdfény a sorsod, megfagynál karajaiban, mégis csak rá vágysz.
Felriadva ebből a nyomasztó, visszatérő-álomból, ott ahol a szivárvány véget ér, indulsz a benső-menedékhely felé, ahol csak füst van, whiskygőz és béke, a semmi közepén,örök nyugalomban, ahol élni és nevetni és sírni lehet, büntetlenül. Ahol a sűrű füst messze visz,ismeretlen világokat kutatva és felfedezve,elfelejtett kultuszok és kultúrák között bolyongva, túl a halálon, a pszichedelikus szférák rétegeiben, mert e világban már nincs semmi ami vár, csak a száguldás azon a vén, poros úton, aminek végén kiszabadul végtelen elméd rabságából, békére lel, és tudatod egyesül az univerzummal.

 

 Én már csak annyit fűznék hozzá, hogy aki nem szokta meg a Sleep, Om és az Earth monoton ősiségét és barbár atmoszféráját, az kösse fel a gatyát. A Carpathian Woodoo nem egy könnyen emészthető lemez, de nem is annak készült. Aki szán rá időt, az nem fogja megbánni, mert nagyon sok kellemes percet szerezhet magának, ez az apró csodákkal teli lemez.

 

 Az Urania zenéjéhez Magyarországon nehéz találni még csak hasonlót is. Lehetne példa a soproni DesertPlane, de ők teljességgel más hangulatú dalokat hoznak létre.

 

 Végezetül álljon itt a Carpathian Woodoo videója:

 


Urania - Carpathian Woodoo

URANIA | Myspace Video

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr982704894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2011.03.03. 19:48:45

Nem akarom fényezni a srácot, de szerintem egy zseni.

Viszont : én úgy hallottam, hogy Ricoék besegítenek neki, illetve csapatként működnek együtt. Aiwassal már régen tárgyaltam skype-on, szóval nem vágom most mi van. Ki raknám én is a lemezt a múterútra.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2011.03.03. 19:56:26

Külön megjegyezném, hogy a magyarországi stoner dömpingből hozzám az Urania zenéje áll a legközelebb. Ja igen, tényleg basszus, ezzel a szöveggel szerintem kéne valami tehetséges, kellően füstös hangú vokalistát is keresni. Nagyon hatásos, meg művészi ez a szöveg amit Aiwass írt. Simán kurvajó lenne ha ezeket a sorokat énekelve hallhatnánk az Urania következő lemezén.

wovbagger 2011.03.06. 16:26:51

engem is meggyőzőtt. csak így tovább, drakulálok!

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2011.03.06. 22:36:45

@joshibarat: így van volt is már 3 próba, kb. négy szám kezd összeállni, csak az a baj, hogy nincs egy valamire való dobos. eddig pedig 3 ígért fűt(hehe)-fát, de aztán próbára egy se jött közülük. az anyagot egyébként megint csak Aiwass készítette egyedül, mert ez már régóta ott porosodott az íróasztala fiókjában, csak kicsit kiszínesítette és egyébként sem akart 2-3 lemeznyi anyagot elszabadítani egyszerre.
süti beállítások módosítása