Default style- Alternative style

Happy Birthday Stonerblog!

 

Elöször is kellemes ünnepeket kívánunk minden bloglátogatónknak! Másodsorban meg sajnos különböző elfoglaltságok miatt a tavalyihoz hasonló rendezvényt nem áll módunkban összehozni a blog születésnapjának alkalmából, úgyhogy idén egy szerény válogatással próbáltunk kedveskedni. Konkrétan arról van szó, hogy a blog szerkesztői válogattak nektek össze 3-3 (Rico esetében 5) számot különböző csapatoktól, rövid szöveges megjegyzésekkel. Az "albumot" pedig innét tölthetitek le. Közben elgondolkodtam azon,hogy a tavalyi évhez képest milyen változásokon ment keresztül a blog, milyen nagyszerű tagokkal bővültünk és milyen(jobbnál-jobb) magyar együttesekkel volt szerencsénk megismerkedni. A másik amin elfilózgattam, hogy hány évig lehet még működtetni egy ehhez hasonló blogot. Aggastyán korunkban vajon milyen lesz a Stonerrockblog külseje, vagy meddig lehet még suvasztani a bal oldalon található, előadók szerinti archivumot, meg úgy általában milyen változásokon fog majd addigra keresztül menni maga a műfaj? A válogatás albumhoz visszakanyarodva szerintem ugyanennek a mintájára tök fasza lenne egy kifejezetten 2010-ben megjelent számokból is összedobni valami válogatásfélét, meg egy 2010-es album-toplista se lenne szar dolog.

Végezetül annyit tennék még hozzá a mondandómhoz(szerintem mindannyiunk nevében), hogy ha valaki az olvasók,bloglátogatók közül késztetést érezne arra, hogy a blogon bejegyzéseket készítsen lemezekről, együttesekről, stb, az bátran jelezze nekünk, mert szívesen fogadunk a köreinkbe bárkit.



És akkor nézzük,hogy ki, mit fűzött hozzá az általa választott három számhoz :
 


StonerVaszics:

Black Space Riders - Black Book of Cosmic Salvation Part2.
Gundhi's Gunn - A Night So Long
? : Satisfy

Idén hangulatilag talán ezek voltak a legmeghatározóbb zenék, amiket leggyakrabban és legszívesebben hallgattam.A Black Space Riders, Black Book of Cosmic Salvation Part2. című szerzeménye számomra a tökéletes lebegést, nyugalmat biztosítja mindenféle egyéb cucc nélkül. Rengetegszer meg tudom hallgatni egymás után, amit nem sok számról mondhatok el. Szállni lehet a hangokkal.A másik, a Gundhi's Gunn - féle  A Night So Long hasonló érzelmeket vált ki belőlem. Fülledt nyáréji holdfényben, hűsítő fröccs társaságában nagyon sokat dübörgött a nyaralómban. Olyan elmélkedős, magadba zuhanós, súlyos, mégis fáradtan szép és energikus.
 


StonerZseby:

QOTSA: No One Knows
Mexican Whi-sky: The Queen Of The Beach
Monster Magnet: Powertrip

A karácsonyi káosz őrületében Zsebynek sajnos nem volt alkalma megjegyzést írni a számokhoz,úgyhogy beszéljenek helyette a fasza zenék,amiket választott.
 


Rico RokkaRolla:

Brant Bjork : The Future Rock (We Got It)
Corrosion Of Conformity : Man Or Ash
Demonic Death Judge : Kneel
StonAirFlyz : Good Bye
Wo Fat : Analog Man

BB legutóbbi lemezét egyszerűen imádom! Megnyugtató és mindamellett iszonyat laza, és feelinges. Annyira közel áll hozzám ez a hangzás, biztosan tolok majd egy-két dalt erről az albumról élőben! A COC-nak ez a száma valahogy méltatlanul nem lett  közkedvenc, pedig nagyon szól (ezt gitárcucc építés közben fedeztem fel - vettem is Tom Anderson H3 pickupot gyorsan), igazán coc, igazán sludge, bár annyira nem southern és nem mellesleg a többi ikon mellett ottvan James Hetfield is (ha a Metallicáról meg is oszlanak a vélemények, hogy akkor és/vagy most, abban MINDENKI egyetért, hogy JH egy Isten, ha iszik, ha nem), aki mint tudjuk nagy coc fan és bekéredzkedett a stúdióban, hogy Ő is szerepelni akar a lemezen. A DDJ idei kedvencem, imádom ezt a hatalmas riffet játszani. A StonAirFlyz-ban én toltam a gitárokat, demo szintű felvétel, a szóló meg azért nyeklik-nyaklik, mert megittam már délelőtt két deci unicumot, meg vagy 10 sört, de nem annyira vészes. Doboknál Slayer Csabi a Wackorból, ének Eslie, basszgitár nincs, mert nem jó hangfekvésben játszotta fel a csóka (nem kért mankógitárt) és már elment, mire észrevettük, pedig fuckin' nagy témát tolt, amit már akkor sem vágtam, de sajnos most se. A felvétel kb. 2,5 éves. Egyébként kb. fél órát próbáltuk el a számot, tehát kb. 3-jára játszuk a számot a felvételen. Wo Fat, szintén nem kap szerintem kellő elismerést, a szám közepén beinduló groovy rnr riff, egyszerűen arcátlanul kúl. rokk! és bocs a többiektől az 5 számért, de nem tudtam alább adni.
 


Nicodamien:

Hermano : Quite Fucked
Fu Manchu : Saturn III. (Live)
Brant Bjork : Punk Rock Guilt

Azért erre a három számra esett a választásom, mert mindhárom szerves részét képezi a stonerrocknak. Igaz ugyan, hogy Brant Björk apánk mostanság amolyan desert rockot nyom az emberek arcába, de a Kyuss-szal ott volt a Stonerrock megszületésénél. És ha már itt tartunk Garcia bátyó is vele volt a jászolnál, ezért választottam egy Hermano dalt is. A Fu Manchu pedig megkerülhetetlen, ha erről a stílusról beszélünk. Ráadásul a Saturn III koncerten előadva nagyon súlyos.Azt még hozzátenném, hogy az Action is Go albumot, amin a Saturn III van, azt Björk bácsi dobolta fel illetve a No One Rides For Free debüt korongnak ő volt a producere. Hát ennyit az összetartásról.


A bónusz pedig, a márciusban esedékes Kyuss koncert Pesten és rá két nappal Bécsben Fu Manchu.



Joshibarat:

Langfinger : Herbs In My Garden
1000 Mods : Burnt Sleep
Floodstain : Suicide Pep Rally

Vaszics kollégához hasonlóan én is úgy döntöttem, hogy régebbi számok helyett, (amit valószínüleg már mindenki betéve ismer) inkább az idei év terméséből emelek ki három számot. Annyi jó lemez jelent meg 2010-ben, hogy nem lenne elég egy 20 számos válogatás sem,úgyhogy nehéz volt a választás. Az idén debütáló Langfingertől azért választottam egy számot, mert bemutatkozó lemezük nálam nagyon betalált. A lemez Herbs In My Garden száma pedig nemcsak lazasága, fiatalossága és Audioslave-re emlékeztető dinamikája miatt szerethető, hanem az énekes csókának is valami hatalmas hangja van. A 1000 Mods - Burnt Sleep című számát az miatt választottam, mert ez egy igazi stoner muzsika, a végefelé jóféle délibábos, trippes, sivatagi csámborgással. A Suicide Pep Rally című Floodstain számot pedig azért, hogy legyen a válogatáson valami szigorúbb, borultabb szerzemény is, így legalább a Rico által válsztott Demonic Death Judge szám nem árválkodik.

 

 

 

2011-ben is látogassatok minket, ha időtök engedi és forduljatok hozzánk bizalommal, ha bármi kérésetek lenne!


További kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek!


Have a Stoned New Year!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr252542305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StonerVaszics · http://stoner.blog.hu/ 2010.12.27. 18:57:32

Köszi Joshi, hogy összeraktad ezt az egészet! A 2010-es toplista-dolog is faszás ötlet.
Minden olvasónak, szerkesztő-cimborának további kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!

Rico RokkaRolla · http://stoner.blog.hu/ 2010.12.28. 11:08:51

szép munka! és a borítóknak is meglet a szerepe! fasza!

StonerZseby · http://www.kikepzonyakorv.mlap.hu 2010.12.28. 12:47:51

Királyság! :) Mindenkinek nagyon kellemes év végét, szilveszterkor meg ésszel! :D
süti beállítások módosítása