Default style- Alternative style

Borító nélkül?

Gate 9  :  In The Kingdom Of Vulgaria (2010)

 

 

Kurva szerényen úgy kezdeném ezt az ajánlót, hogy minden stoner és doom rajongónak kötelezővé tenném a norvég Gate 9 lemezét.

Irdatlan módon  megszolaló vagány basszus, hihetetlenül egyéni dobhangzás, betonozás, befüstölés, elborurultság. Mihez is hasonlítsam hirtelen? Talán a Crowbar, vagy valami szétlassított Down ugrik be róla. Ahogy a "Worlds Collide" elkezdődik attól csak pislogni lehet, meg önkéntelenül bólogatni. A következő is betyár nóta, de amikor a "Starshipping PTII." beletorzít az ember buksijába ezzel a modern basszussal az kegyetlenség. A másik két kedvencem a döbbenetesen jól kezdődő "Firefeeder" és a Nazareth Holly Rollerének stoneres feldolgozása. Ez a szám az együttes valamivel lazább oldalát mutatja, bár atomra lassult zene ez is. Nekem egyébként valamiért a Deliverance korszakos Corrosion Of Comformity jut róla eszembe. A lemez utolsó száma is tartogat azért meglepetéseket. Tipikus vonszolós témát bontakoztat ki, feelinges gitárjátékkal és élénken csattanó dobbal. A szám közepe tájékától átmegy bólogatós menetelésbe, majd egy idő után teljesen elfajul, a vége pedig higgadt akusztikázással zárul le.

Nem akarom agyon ajnározni az albumot, de ilyen fasza hangzást mostanában ritkán hallani. Persze hangulatfüggő ez a dolog, de szerintem az In The Kingdom Of Vulgaria az idei termés egyik legfaszább stoner-doom lemeze.



Természetesen rohadt nagy hangerőn van csak értelme hallgatni.


Aki pedig borítót talál hozzá azt megtapsolom! Egyszerűen lehetetlen művelet.
 


Tracklist.
01.Worlds Collide 5:46
02.Grease The Warmachine 4:56
03.Starshipping (Part 2) 5:54
04.Rolling Wheel 3:51
05.Firefeeder 3:55
06.Holy Roller (Nazareth cover) 4:28
07.The Dawn Of A New Aeon 5:59
08.Demonseed 4:44
09.Big S. 7:55

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr122181012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nicodamien · http://stoner.blog.hu/ 2010.08.01. 11:45:12

Annyira horzsol a gitár, hogy belefájdul a nyelőcsövem. Már évek óta vártam valamire, ami egy kicsit is más és most megkaptam. Hála néked József testvér!
süti beállítások módosítása