Default style- Alternative style

Három EP

1000mods : Liquid Sleep (2010)

 

 

Ha már régen hallottál igazi,régivágású sivatagi zenét és valami hagyományos hangzásra vágysz,akkor a görög 1000mods legújabb kislemezét neked találták ki.Semmi cifrázás és modernkedés,csak a megbízható,jól bevált megoldások két szám erejéig.

A "Burnt Sleep" egy ős-Sabbathot idéző,tipikus basszusjátékkal nyitja a lemezt,majd megérkezik az izmosabb,szaggatottabb riffelés és ebből kibontakozva,középtempósan bólogatós faszaságot kapunk,egy kifejezetten Spice orgánumára emlékeztető énektémával.(legalábbis a Koldusok első lemezén énekelt ilyesmi jelleggel Spice)Ez a bólogatós menet kb. a szám második felétől lecsillapodik és délibábos képzettel úszik bele a sivatagi ábrándba,Kyusst idéző-,pszichedelikusan rezegő gitárhangokkal és vizalatti közegbe torzított vokállal.A lemez második és egyben utolsó száma ("Liquid Sleep") pedig teljesen instrumentális.Az ütemek belassultan vonulnak,a basszus szarrátorzított és morajlóan mély,az alaplégkör betépett és borult.Porfelleget szállító forgatagba kerülünk,fuzzolunk,doomolunk,sistergünk,űreffekteket szórunk a háttérbe és felsejlik a  Gas Giant, Lowrider, Roachpowder nevű sztónercsapatok atmoszférája.

Az imént vázolt 2010-es lemez sajnos csak két számos,de ha mellécsapjátok még a több,mint 20 perces Woodrose Take 2. című sivatagi kószálást és a 2007-es EP számait,akkor már viszonylag tartalmas eredményt kaptok.A 2007-es,Blank Reality lemez egyébként a tökösebb,lazább hangulatot hozza,agycsavaró pszichedelizálás nélkül,de ugyanúgy megvannak a maga jó tulajdonságai.Ilyenek pl. a jól eltalált-,fogós riffek,a Kyuss jellegű témázgatások,a Garciára hajazó énekstílus és a hányaveti vagányság.A 2007-es EP eléggé eltér tehát a 2010-es hangzásától,de ettől függetlenül is csak ajánlani tudom mindenkinek,mert nagyon fasza muzsika.

Mindhárom kiadványt érdemes kipróbálni,attól függően,hogy éppen ki milyen hangulatra vágyik.A Liquid Sleep pszichedelikusan porkavaró túrát kínál; a Blank Reality garantálja a fasza riffeket és a bólogatós vagányságot; a Woodrose Effect pedig higgadtabb sivatagi csámborgásra invitál.


2010 EP Tracklist:
1.Burnt Sleep
2.Liquid Sleep

 

 

Blank Reality (2007) EP

 

01.Dope
02.4th Dimension Time
03.Blank Reality
04.Boor
05.Desert Side Of Your Mind

 

 

 

 

Woodrose Effect

 

 

 

 

01.Woodrose Take 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr352106106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása