Default style- Alternative style

Vadi Új Bűnök...

 A 2009-es Distilled albuma a New York állambeli Brand New Sin-nek nem csak az énekesváltás miatt hozott újdonságot. A Tequilahoz képest ez egy jóval sterilebb anyag lett. Sokkal több benne a lírikus dal és belopózott a zenébe egy kis country érzésvilág is. Nagy szerepet játszik ebben a sok akusztikus betét és a herfli hangsúlyosabb használata is.

 A kezdetektől jelenlévő énekes Joe Altier helyébe a szintén alapítótag, gitáros Kris Wiechmann lépett. Ez még tovább "lágyította" az együttes zenéjét. Van ugyan néhány fülbemászó, döngölő sláger, azonban a Tequila sokkal energikusabb, koszosabb, lendületesebb, hallgathatóbb, egyszóval faszább album. Joe hangja amolyan turhából előtörő szőrős disznóköröm és leginkább az Orange Goblinos Ben Wardéhoz hasonlatos. Ellenben Kris hangaja csak egyszerűen "szőrös", Mint egy átlag country zenésznek. Szóval semmit pluszt nem tud adni ezekmellé az egyébként nagyon jó, ámde egysíkú dalok mellé. Nagyon remélem, hogy csak átmenetileg, szükségmegoldásból  állt a mikrofon mögé Kris és a soron következő művükön már megtalálják Joe Altier métó utódját.

 Aki a régebi albumokra kiváncsi: Recipe For Disaster (2005), Brand New Sin (2002)

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr232053654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chino the Hero 2010.06.12. 14:10:02

Nálam az első 2 album a legnagyobb favorit, a Tequilát ugyan sok helyen lehúzták, de sztem arra is felkerült azért pár kiemelkedő darab (a nyitó Said And Done pl. nagyon el van találva; kicsit a Load/Reload érás Metallicát juttatja eszembe, vagy ott van a gyorsabb Motormeth és a hamisítatlanul southern Reaper Man). Az új lemezen - a BNS-től szokatlanul - nem kevés sleaze-es hatást is észlelnek az antennáim, meg is kellett néznem, h. jó lemezt hallgatok-e. D.:
süti beállítások módosítása