Default style- Alternative style

Vélemény

Son of A Bitch

 

 

Emailben kaptunk mp3-akat a zenekartól, de írtak ide a blogra is, a nyári nagylemezhez készítenek demókat és véleményeket kérnek, nem bízzák a dolgot a véletlenre, olyan albumot szeretnének készíteni, ami mindenkinek tetszik.

 

Ez a szám akkor fog igazán ütni, ha minimum mégegyszer felmegy a gitár és szét lesznek kétoldalra panorámázva. Nem értem, hogy miért a kitartott hangoknál (D, #C) indul a dob, nekem az olyan, mintha valami a végén kezdődne. A gitársound szívet melengető.

És most nézzük a szállósabb, utazósabb dalokat. Itt is érvényes, amit az előző dalról írtam, hogy hiányoznak a plusz sávok és a stereo hatás. Egyébként a személyes kedvencem az ebből a hármasból a második a 70's jam munkanevet viselő tétel. A gitár itt is hatalmasan szól, emlékeztet arra a csilingelő, orgona hangra (nem tudom megmondani pontosan a nevét, de remélem tudjátok miről van szó), amit anno nyomtak a funky/jazz bandákban, talán itt is elkelne egy ilyen orgona hang. 3 dologra gondoltam ezzel a számmal kapcsolatban (+ arra, hogy nekem talán ez Kyuss-osabb, mint a Kyuss jam): 1. úgy jó, ahogy van 2. keretbe foglalni, azaz valami visszatérő dallamot nyomni az elején végén, közötte impró vagy valami szabad dallam 3. kellene bele egy kis zúzás (de az van a másik kettőben).

Na, szóval lehet véleményezni a kommentekben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kész a nagylemez itt biztosan megtudjátok, de szerintem a blogon is hírül adjuk.

Get stoned!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr871901803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.04.07. 22:40:02

Vélemény,tanács,észrevétel,kukacoskodás,szarevősködés,stb:

"Buzz Osbourne":A basszushoz szerintem néhány helyen nem árt valami érdekesebb,egyénibb torzítást,vagy effektezést párosítani és a cint/dobot kiemelni,hangosítani,mert a így a basszus lehorzsolja a dinamikát.Egy hangulatos szóló is jót tenne neki,valami figyelemfelkeltő kiállásos résszel és akkor lehetne talán hosszabb is az egész.A kezdés egyébként tényleg elég szokatlan.

"Kyuss jam":itt elkéne egy kicsit több,illetve hangosabb basszus,amúgy sztem nem rossz.A gitár meg talán csak a mono jelleg miatt tűnik túl élesnek,bár valószínüleg nem ártana neki a lejjebb hangolás,vagy csinálni neki valami érdekesebb hangzást egy egyszerű pedállal.

"70's jam":Szerintem,amikor a dobtéma elöször rájön az alapra,a gitár hangjának nem vele együtt kéne becsatlakoznia,csak kb.két szakasszal később.Helyette talán odaillőbb lenne egy kicsit mormogósabb,vagy nagyon finoman torzított basszus hozzáadása az ütem kezdeténél.A szám közepe tájékán kicsit fokozni lehetne a hangulatot valami forgatagba mászó jammel,vagy élénkebb hangnemmel.A rezgetett,pszichedelikus gitártémát szerintem is ki kéne emelni vagy keveréskor egyel több hangsávot csinálni neki.A jammelgetős gitártéma hangján is hangosítani kéne,mert így,az egyébként nagyon élvezetes dobalap túlságosan háttérbe szorítja ezeket.Ja,és a szám címe szerintem nem annyira illik ehhez a sivatagi hangulathoz.Egyébként kifejezetten kellemes muzsika.

"Nirvana":őszintén megmondva rohadtul bejön.Elöször túl hirtelen kezdődőnek tűnik,de hallottunk már régi klasszikus bandáktól is ilyet.Én ötletesnek tartom az ilyen kezdést.A zenének egyébként marhajó a hangulata és kurvajó megoldás ezzel a basszus fellángolással élénkíteni a sétálgatást.A basszus dallama egyébként is nagyon eltalált és fasza.Ez a szám úgy jó ahogy van,csak talán egy kicsit rövid.

Ezek így mondjuk lehet,hogy mind ízlés,vagy saját igény kérdése,szóval nem biztos,hogy mindenkinek ezek tűnnek fel.Ja,és szerintem ne féljetek a bátrabb kisérletezésektől!Gondolok itt az effektezésekre,természetből,vagy filmekből szedett hangmintákra,dialógokra ...stb.

Kiváncsian várom a lemezt!Hajrá!

soab 2010.04.09. 08:04:33

Köszönjük szépen a kritikát, a kommentet!

Most vagy mi, vagy Ti vagytok nagyon ott, de annyira együtt értünk veletek, hogy ez mind tervben volt, pl. buzz-hoz szóló, csak pl. ahhoz még mindig nincs meg az ideális hangzás, a "EZ AZ!", meg a többi dallal kapcs. is teljesen igazatok van, ami meg tetszik örülünk nagyon, a többin, meg úgy is lesz változtatva, ez csak egy egyszerű demó, együtt vettünk fel minden hangszert, majd a lemeznél jobban oda figyelünk!

Köszi, Sziasztok!
Soab
süti beállítások módosítása