Default style- Alternative style

Joystix - Nemzetköziség itthon

  A Joystixot talán annak kell bemutatnom, akik nem szeretik az igazi garázsrock zenét. Nekik meg nem érdemes. ...bár ha valaki ismerősnek, barátnak  szeretné megmutatni, mi is az az igazi koszos rockzene a'la Stooges, MC5 és a hasonszőrű csöcsszopók, akkor jobb bandát nem is választhatnának.

  Két apropó is van, amiért írnék a brigádról. Az egyik, az Európaturné: Németország, Franciahon és a Talján föld lesz a játéktér. Az való igaz, hogy volt már egy-két együttes külhonban zenélni, viszon olyan még nem volt, hogy kint többen (el)ismerik és szeretik az adott zenekart. A Joystix esetében ez így van. 

  A másik pedig az új EP., ami So Low City néven fut. Sokat filóztam, mit is írhatnék róla. Sok frappáns dolgot kitaláltam, de mindig az sült ki belőle, hogy túl elfogult vagyok. (Ez így is van.) Egyszerűbb, ha néhány tényt felsorolok és átugrotok a zenekar Myspace oldalára, majd leszűritek a saját véleményetek. Biztos vagyok benne, hogy sokan elcsodálkoznak majd a minőségen, és aki eddig nem ismerte őket, az felteheti a kérdést: Miért nem?

  Szerintem akármelyik tétel lehetne sláger, ha klipp is lenne hozzá. Dallamközpontú számokról van szó, ahol nagyon lehet érezni a már fentebb említett Stooges-t, MC5-t és a svéd Rákkenról bandák hatását. Azonban ne higyjük, hogy szolgai másolásról van szó. Sőt tudok olyan magyar zenekarról is, akik Joystix számmal villognak a májas oldalukon. Ez lehetne a Joystix felé egy elismerés is, de szerintem inkább szánalmas dolog más tollával ékeskedni. Azonban maradjunk még agy kicsit a 'stixnél. Nagyon jó lett a - önhibájukon kívül -másodszori nekifutásra elkészített EP. hangzása. Kimondottan garázshangulatú szórakoztató és szerethető lett. Nagy potenciál van a zenekarban, viszont eddig csak kint ismerték ezt fel.

  Nézzetek rá a Joystix honlapjára és rendeljétek meg az új anyagot, vagy menjetek el koncertre ( legközelebb május 8 - án Budapesten a Műhelyben, a Reverend Backflash társaságában ) és ott is beszerezhetitek. Nagyon megéri. Get Stoned!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr641896297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2010.04.05. 21:23:21

Hát ha nem lenne ilyen meggyőző ez az ajánló talán le se szarnám.Így viszont muszály utánanézni.Egyébként meg ez az első alkalom,hogy nincs link letöltéshez.Tényleg a muszály az nem pontos jés?

martianhellacopter 2010.04.06. 01:39:19

Érdemes csekkolni. Potom ezer forintért hozzájuthatsz egy lemezhez a joystix.hu-n a shopban, nem összeg. A hatodik track-et meg le lehet tölteni majd az oldalról (The Stooges - Loose cover).
De, pontos jés :o)

soab 2010.04.07. 10:27:01

Üdv nektek Stonerek!
Bocs, hogy ide, de javában gyártjuk a demókat, a nyári nagylemezhez!
Gondoltuk, pont ti ne kapjatok belőle?
Véleményt!!!!!

Köszi és üdv!

Soab

www.youtube.com/watch?v=D43sWR14RG0&feature=related

www.youtube.com/watch?v=akpXkEF8Ik4&feature=related

www.youtube.com/watch?v=GRdQ041RbIA&feature=related

www.youtube.com/watch?v=ufQ0kBrndhk&feature=related

Chino the Hero 2010.04.07. 20:08:55

A Stooges feldolgozás az nagyon bika lett, faszán elcsípték a lényegét Szöszöék! Tudom, h. túlzásnak tűnik, de sztem a Joystix verziója kiüti a ringből az eredetit! Vhogy dögösebbnek érzem.
süti beállítások módosítása