Default style- Alternative style

Witchfinder General - Death Penalty

Némi hallgatás után visszatértem, hogy ezúttal egy igazi ritkaságot, egy kultikus alapvetést mutassak be.Akinek eddig kimaradt, annak azért, aki ismeri, annak meg azért.

Ha össze kellene állítani a szerencsével leginkább hadilábon álló metal csapatok listáját, akkor a Witchfinder General minden bizonnyal ott lenne az első tízben.Pedig ha meghallgatjuk ezt a '82-ben megjelent bemutatkozó albumukat, bizony megállapíthatjuk, hogy többre lettek volna hivatottak.Kiválóan ötvözték a BHMÚH-t a doom/stoner vonallal és már erre a debütre is írtak jópár emlékezetes témát.Ilyen pl. a címadó, amely a Trouble legerősebb momentumaival vetekszik, a névadó nóta vagy a Thin Lizzy ízeket is felvonultató No Stayer.A Black Sabbath is óriási hatással volt a fiúkra (ahogy minden valamirevaló doom és stoner hordára), ezt Zeeb Parkes enyhén Ozzy-s hangja egyből alátámasztja.

A jobb sorsra érdemes gárda ezután még egy albumot készített Friends Of Hell címmel, de ezzel sem tudtak kitörni a megnemértettség árnyékából és utána nem sokkal feloszlatták magukat.Hatásuk mégis jelentős az irányzatra nézve (pl. a Cathedral-t is megihlették, amikor Lee Dorrianék egyik minialbumuk címéhez az együttes nevét kölcsönözték.)

Get Stoned!

A bejegyzés trackback címe:

https://stoner.blog.hu/api/trackback/id/tr661443718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu/ 2009.10.12. 17:31:25

Nálam valamiért errort ír ki a rapid.Másnak is?

stnksrbtks 2009.10.12. 18:33:30

en inkabb a masodik albumot preferalom, de ez is pazar. ja, az uj album meg egy nagy kalap szar.
süti beállítások módosítása